Keski-Suomen perinteisillä pätkillä pärisee – JMK-rallissa huikea määrä osallistujia

Juha Paavilainen
JMK-rallissa nähdään muun muassa Juha Paavilainen. Kuva: Marko Kyöstilä
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jämsän seudulla päästään nauttimaan kunnon rallitunnelmasta lauantaina, kun F-rallisarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Suomen MM-rallistakin tutuilla erikoiskokeilla.

JMK-ralliin on ilmoittautunut peräti 261 autokuntaa ja se on samalla osanottajamäärältään 2010-luvun suurin ralli Suomessa. Kilpailijaparit pääsevät ajamaan perinteikkäillä pikataipaleilla, sillä viisi erikoiskoetta sisältävältä reitiltä löytyvät Ouninpohja, Ehikki, Vaheri, Kaipolanvuori ja Saalahti. Rallissa ajetaan kaikkiaan 65 erikoiskoekilometriä.

Osallistujaryntäys sai rallijärjestäjätkin hämilleen.

– Heikompia alkoi jo pyörryttää, kun 200 meni rikki. Karskimmatkin rupesivat haukkomaan henkeään 230:n kohdalla, mutta kun saldona KITIssä oli 261, menimme sanattomaksi. Sitä ei varmaan ole koskaan vielä tapahtunut tämän porukan tekemisissä, kilpailunjohtaja Jussi Pummila kertoi tiedotteessa.

Kilpailun järjestävä Jämsän Äijät oli ennakkoon valmistautunut 260 autokuntaan, mutta suuren osallistujamäärän vuoksi muun muassa huolto- ja trailerialueelle on järjestetty lisää tilaa, ja turvallisuusseikkoihin on tehty lisäpanostuksia.

JMK-rallissa nähdään tositoimissa myös rallikonkari Jarmo Kytölehto, joka ajaa reitin läpi nolla-autolla. Kytölehdon ajokkina on A-ryhmän Mitsubishi Galant.

Kilpailu käynnistyy Kaipolanvuoren erikoiskokeella lauantaina kello 11.29.

JMK-rallin aikataulu:

11.29 EK1 Kaipolanvuori
12.14 EK2 Ouninpohja
13.31 EK3 Ehikki
15.49 EK4 Vaheri
16.28 EK5 Saalahti

Lue myös nämä

  • Uusimmat