Kauden ensimmäisen MM-rallinsa ajava konkarikuski Hyundain valttikortti Meksikossa? – ”Haluan todella voittaa”

Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli on aloittanut kautensa vähintäänkin kohtuullisesti, mutta tallipomo Andrea Adamo janoaa parempia tuloksia. 

Tallin belgialaiskuski Thierry Neuville voitti kauden avanneen Monte Carlon MM-rallin. Ruotsissa Hyundaille täksi kaudeksi siirtynyt Ott Tänak oli puolestaan toinen. Tulokset ovat eittämättä kärjen osalta kovia, mutta tallin muut kuljettajat ovat epäonnistuneet molemmissa kauden avauskisoissa.

– Emme voi sanoa, että olisimme täysin tyytyväisiä automme suorituskykyyn avausralleissa, vaikka voitimme Meksikossa ja Ruotsissa ylsimme toiseksi. Me teemme kovasti töitä, että meillä olisi kilpailukykyisin paketti joka rallissa, tallipomo Adamo toteaa.

– Meksikossa luvassa on täysin toisenlainen haaste kuin aiemmissa ralleissa. Se laittaa sekä auton että kuljettajaparit koville.

Espanjalaiskuski Dani Sordo ajaa kauden ensimmäisen rallinsa Meksikossa. Konkarikuski on parina viime kautena käyttänyt mestarillisesti hyväkseen lähtöpaikkaetunsa rankoissa soraralleissa.

– Lähtöpaikalla on vaikutusta, se on selvää. Se on hyödyksi esimerkiksi Danille, joka on takajoukoissa tiellä avauspäivänä. Tärkeintä on kuitenkin keskittyä niihin asioihin, joihin voimme vaikuttaa. On tärkeää maksimoida suorituksemme kauden alussa, Adamo sanoo.

Sordo hakeekin Meksikosta ei enempää, eikä vähempää kuin uransa kolmatta voittoa.

– Olen innoissani, että pääsen taas ratin taakse. Olen nauttinut aina Meksikon rallista ja suoritukseni ovat olleet siellä hyviä. Olen ollut tiimin mukana kauden alussa ja ajoin Rally Serras de Fafen viime viikonloppuna. Olenkin täysin iskussa, Sordo vakuuttaa.

– Haluan todella voittaa Meksikossa ja ottaa yhden ykköstilan lisää tiimille. Meidän lähtöpaikkamme on etu, mutta se ei yksin riitä. Korkeuserot tekevät rallista vaikean, joten meidän on oltava fyysisesti valmiita.

Lue myös nämä