Karu totuus valkeni WRC-tähdelle, kun hän avasi autonsa konepellin – ”Valtavan kova isku”

Hyundain tekemät taktisesti suunnitelmat Thierry Neuvillen varalle menivät romukoppaan Portugalin MM-rallin lopussa.
Thierry Neuville ja Martijn Wydaeghe
Thierry Neuville ja Martijn Wydaeghe. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain oli tarkoitus nostaa Neuville sorakilpailussa toiseksi tallitovereidensa Dani Sordon ja Esapekka Lapin edelle, jotta belgialainen pysyisi paremmin mukana mestaruustaistossa. Suunnitelma jäi puolitiehen, kun Neuvillen autoon iski turbovika kilpailun päätöspäivänä.

Tämä tarkoitti sitä, että Neuville joutui köröttelemään läpi viimeisen kilpailupäivän erikoiskokeet. Samalla hänelle kaavailtu kakkostila vaihtui viidenteen tilaan.

– Menetimme tehot moottoritiellä matkalla aamun ensimmäiselle erikoiskokeelle. Yleensä kun kohtaa tällaisen ongelman, sen tietää olevan jotain vakavaa. Kun avasin konepellin, tajusin heti, että päivästä tulee pitkä – tai päivämme saattaisi jopa loppua siihen, Neuville kertasi.

– Saimme kuitenkin tuotua auton maaliin ja pysyimme viidennellä sijalla. Kausi on vielä alkuvaiheessa, mutta tämä on valtavan kova isku, mitä meille on tapahtunut kahdessa perättäisessä rallissa.

Neuville viittasi siihen, että edellisessä osakilpailussa Kroatiassa hän oli ajanut ulos ja jäänyt pistesijojen ulkopuolelle.

– Tähtäsimme toiseen sijaan vaikean rallin päätteeksi ja se olisi ollut todella hyvä tulos. En missään vaiheessa löytänyt hyvää ajofiilistä ja tarvittavaa luottoa autoon. Annoin silti aivan kaikkeni, Neuville sanoi.

Kuuntele alta Rallit.fin Rallipodin tuore jakso. Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi seurantaan ja tilaukseen! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Neuville saa tilaisuuden revanssiin reilun kahden viikon kuluttua, kun pisteistä ajetaan Sardinian saarella.

– Siellä meillä on jälleen kova tahtotila ajaa voitosta. Toivottavasti olemme jonain päivänä parempia kuin Toyotat, MM-sarjassa viidentenä oleva Neuville totesi.

Kilpailun päätteeksi Neuvillelle ja kartanlukija Martijn Wydaeghelle mätkäistiin kymmenen tuhannen euron sakko, koska Wydaeghe oli unohtanut luovuttaa aikakortin erikoiskokeen maalissa.

Lue lisää: Hyundai-tähdille mätkäistiin kymppitonnin sakko

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta Portugalin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat