Kalle Rovanperän päivään mahtui yksi kauneusvirhe – ”Meni fiilis!”

Toyotan Kalle Rovanperä kilpailee viikonloppuna napapiirillä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä on mukana rallin SM-sarjan kauden toisessa osakilpailussa Rovaniemellä. Tarkoitus on hakea talvirallin tuntumaa ennen parin viikon päästä ajettavaa Ruotsin MM-osakilpailua.

Tunturirallin avauspäivä sujui mallikkaasti Rovanperältä, sillä suomalaistähti kukisti samanlaisella Toyotan Rally1-autolla ajaneen tallikaverinsa Elfyn Evansin lähes 25 sekunnilla viidellä erikoiskokeella.

– Ihan kivaa on ollut. Tiet ovat hienossa ja jopa paremmassa kunnossa, mitä odotimme nuotituksen jälkeen. Kelistä tuli hyvä ja autoakin on saatu aika paljon muutettua sekä parannettua, mikä tietenkin meidän päätavoitteemme täällä oli. Siinä mielessä positiivinen päivä, Rovanperä totesi Rallit.fille.

Rovanperän päivä oli lähes täydellinen, sillä neljälle ensimmäiselle pätkälle mies kirjautti pohjat ennen Evansia. Walesilainen kuitenkin nipisti viimeisellä Mäntyvaaran yleisöpätkällä 0,2 sekuntia suomalaisen edelle.

– Sanoinkin jo Jonnelle (kartanlukija Halttunen) pätkän maalissa, että nyt meni fiilis tähän päivään, kun kuulin Elfynin ajan. En edes tiedä, paljon hävisin, mutta ei sitä eroa vissiin hirveästi ollut, Rovanperä lohkaisi.

Vaikka kyseessä on sekä Rovanperälle että Evansille puhdas testikisa, on sukka niin sanotusti syylärissä.

– Ihan perusralliyrkkää on ollut, Rovanperä sanoi omaan tyyliinsä.

– Varmasti me kummatkin ajamme niin kovaa kuin vain päästään. Sillä tavalla se auto pitää saada toimimaan, kun seuraavaksi Ruotsiin mennään. Siellä ajetaan varmasti se, mitä päästään.

Toistaiseksi napapiirin seikkailun anti on ollut Rovanperälle antoisa.

– Viime vuonna emme olleet Ruotsissa hyviä, eikä auto ollut nopea. Talvitesteissä joulukuussa emme vielä saaneet autoa hyväksi, joten kyllä tämä on tärkeä viikonloppu. Nyt olemme saaneet aika paljon aikaan, Rovanperä summasi.

– Olemme ottaneet askeleita eteenpäin. Ainakin olemme saaneet ajatuksen siitä, missä meidän pitäisi olla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat