Kalle Rovanperän mykistävä pohja-aikaputki ehdolla rallin MM-kauden yhdeksi kovimmista suorituksista

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunisen ja Esapekka Lapin tavoin myös nuori suomalaiskuski Kalle Rovanperä on ehdolla pokaalin voittajaksi rallin MM-sarjan päätösgaalassa Sydneyssä ensi viikon Australian rallin jälkeen.

Rovanperä on ehdolla pokaalin voittajakasi Anonimo Timing Feat -kategoriassa, jossa muistellaan kuluneen kauden kovimpia suorituksia ajanotto edellä. Skodaa vielä edustava Rovanperä pääsi ehdolle voitettuaan WRC2 Pro -luokassa Suomen MM-rallissa heinäkuussa kaikki 23 pätkää.

Lue lisää: Teemu Sunisen hyppy Sardiniassa ehdolla vuoden ilmalennoksi rallin MM-sarjassa (video) 

Lue lisää: Esapekka Lapin hurja tilanne ehdolla MM-kauden maagisimmaksi hetkeksi

Samassa kategoriassa ehdolla on myös Citroenin Sebastien Ogier Monte Carlon rallin voitollaan. Ogier löi kisan päättäneellä Power Stagella pahimmaan uhkaajansa Thierry Neuvillen ja vei rallin voiton 2,2 sekunnin turvin. Se on Monte Carlon rallin historian pienen voittomarginaali. Ykköstila oli Ogierille kuudes perättäinen Montessa sekä Citroenille voitto oli sen rallihistorian sadas.

Kauden päätösralli ajetaan marraskuun puolivälissä Australiassa, missä ratkaistaan valmistajien mestaruus. Katso alta, mitä rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,288031″ ap mute ]

 

Timing-kategoriassa ehdolla on myös Toyotalle spekuloitu Elfyn Evans Korsikan rallin suorituksellaan. Evans piiskasi sunnuntaiaamuna hurjat pohjat Eaux de Zilian erikoiskokeelle nousten 16 sekunnin takaa kisan johtoon. Ikävä kyllä Evansin voittohaaveet sulivat rengasrikkoon rallin päättäneellä Power Stagella.

Neljäs ehdokas kategoriassa on Andreas Mikkelsen Sardinian rallin sunnuntain ajollaan. Mikkelsen oli sunnuntain neljällä erikoiskokeella kaikilla nopein nousten lopulta kolmanneksi.

Kyseisen kategorian ehdokkaita voit äänestää TÄMÄN LINKIN kautta.

Neljän ehdokkaan suorituksia voit ihailla alla olevalta videolta:

Lue myös nämä

  • Uusimmat