Kalle Rovanperän kartturivaihdokselle vahvistus – ”Kiitos Risto”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperän urasuunnitelmista paljastui keskiviikkona toinenkin merkittävä asia.

Aiemmin keskiviikkona varmistui, että vasta 16-vuotias suomalaislupaus ajaa tällä kaudella Walesin ja Australian MM-rallit M-Sport-tallin Ford Fiesta R5 -autolla. Ennen MM-rallidebyyttiään Rovanperän pitää vielä saada ajokortti, joka hänellä on mahdollisuus lunastaa ajokokeessa 2. lokakuuta täytettyään 17 vuotta.

Rovanperä on rakentanut ralliuraansa kokeneen kartanlukijan Risto Pietiläisen kanssa, joka toimi aikoinaan myös Kallen isän Harri Rovanperän kartturina rallin MM-sarjassa. Jatkossa Pietiläistä ei kuitenkaan nähdä Kalle Rovanperän rinnalla.

Rovanperä kokeili yhteistyötä kartanlukija Jonne Halttusen kanssa Louna-Eesti-rallissa elokuussa. Rovanperän siipiensä suojaan ottaneen Timo Joukin managerointifirma Buag Sports vahvisti keskiviikkona, että Halttunen toimii jatkossakin suomalaissensaation kartturina.

– Kalle Rovanperällä on nyt uusi kartanlukija, Jonne Halttunen. Onnittelut! Kiitos Risto Pietiläinen mittaamattoman arvokkaasta avusta viedä Kalle näin pitkälle, Buag Sports kertoi Twitterissä.

Halttunen, 31, on istunut viime kaudet Teemu Asunmaan rinnalla rallin SM-sarjassa. Parivaljakko voitti kaksi edellistä SM2-luokan mestaruutta ja tällä kaudella Asunmaa ja Halttunen ovat kiinni SM1-luokan mestaruudessa ennen kauden päätöskilpailua.

Rovanperä ja Halttunen kilpailevat yhdessä jo lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Latvian EM-rallissa, jossa Rovanperä ajaa ensimmäisen kisansa Ford Fiesta R5 -menopelillä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat