Mestarikartturi hyppäsi innolla Valtteri Bottaksen kyytiin – ”Ei tarvinnut kauan asiaa harkita”

Timo Rautiainen ja Bottaksen Ford Fiesta WRC. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Timo Rautiainen saa muutaman viikon päästä mojovan haasteen, kun Marcus Grönholmin kartanlukijana tunnettu Rautiainen lukee nuottia Tunturirallissa F1-tähti Valtteri Bottakselle. 

Rautiaisen mukaan tiedustelut kartturipestistä lähtivät nimenomaan Grönholmin kautta.

– Bottas oli tiedostellut asiaa jo kesällä, kun hän alkoi ylipäätään suunnitella asiaa. Siinä vaiheessa Bosse (Grönholm) kysyi, että lähtisinkö kyytiin ja sanoin, että harkitaan, Rautiainen sanoi Rallit.fille.

– Valtteri otti itse yhteyttä vasta pari kuukautta sitten ja sen jälkeen sovittiin yksityiskohdista. Ei tarvinnut kauan asiaa harkita, mestarikartturi jatkoi.

Valmistautuminen ralliin on ollut hieman tavanomaisesta poikkeava, mikäli miettii, miten Rautiainen viritteli kisaiskua yhdessä Grönholmin kanssa rallin MM-sarjassa.

– Ihan hyvin on valmistauduttu, vaikka Valtteri on nyt lomilla. Me on harjoiteltu nuotin tekemistä ja sen ymmärtämistä siviililiikenteessä. Ajettiin myös pienimuotoinen testi tuossa hiljattain ja sitten tehtiin lisää nuottiharjoitusta. Sitten meillä on tarkoitus ajaa WRC-kaluston testi ennen kisaa, Rautiainen summaa.

Bottaksen ajotaidoista ei liene epäilystä, mutta ero rata-ajamisen ja rallin välillä on suuri. Juuri nuotin tekemisessä erotellaan jyvät akanoista.

– Nuotitus sujuu jo hyvin, mutta totta kai me tehtiin hänelle ihan omanlaisensa nuotti. Vähän me yksinkertaistettiin skaalaa ja lähdettiin ihan perusteista liikkeelle. Sitten kun ymmärrys kasvaa, niin lisätään nuottia, Rautiainen paaluttaa.

– Kyllä hän nopeasti ymmärtää ja tajuaa, mistä nuotinluvusta on kysymys, Rautiainen kuitenkin jatkaa.

Bottas ja Rautiainen eivät lähde haukkaamaan liian suurta palaa ensimmäisestä yhteisestä kisastaan, vaikka kalusto on muihin verrattuna omaa luokkaansa.

– En lähde veikkailemaan sellaista (sijoituksia). Meidän tarkoitus on ajaa puhdas kisa, eikä tehdä vierailuja hangessa. Maaliin on tärkeintä päästä. Niillä eväillä täytyy olla tyytyväinen, jos kisan pääsee läpi, Rautiainen päättää.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö