Kalle Rovanperältä loistavia uutisia – ”Ei mennyt yhtään hukkaan”

Kalle Rovanperä vietti tiistaipäivän tiiviisti Toyotan Rally1-auton ohjaamon puolella.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikonloppuna Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen osallistuivat testimielessä Tunturiralliin, jossa parivaljakko oli hyvässä vauhdissa ennen lopussa tullutta keskeytystään.

Tiistaina urakointi jatkui Toyotan testialueella Keski-Suomessa, missä parivaljakko viritteli kalustoaan kilpailukuntoon. Rovanperä ajaa MM-kauden avauskisansa ensi viikolla Ruotsissa.

Rovanperällä oli loistavia uutisia kerrottavanaan testipäivän lomassa.

– Nyt oli aika paljon helpompi aloittaa testipäivä, kun olimme heti alueella. Oli hyvä nähdä, että fiilis oli täällä sama vähän erilaisessa olosuhteessa. Tunturin reissu ei mennyt yhtään hukkaan, Rovanperä hymyili Rallit.fille.

Rovanperän mukaan Rovaniemen Arctic Lapland -rallissa työn alla olivat auton geometria ja balanssi.

– Sen kanssa olemme taistelleet lumella tänä vuonna ja viime talvena Ruotsissa. Keskityimme eniten balanssiin, jotta auto saataisiin kääntymään ja toimimaan hyvin, Rovanperä selvitti.

– Olen siinä asiassa herkempi tiimikavereihini verrattuna. En oikeastaan kestä aliohjaamista kauheasti – tai ollenkaan. Se on ollut minulle vähän tärkeämpi juttu, että auton saa kääntymään tosi hyvin.

Tunturirallissa Rovanperä pääsi vertaamaan vauhtiaan tallikaveriinsa Elfyn Evansiin, jonka suomalaismestari jätti nopeasti taakseen vauhdikkaissa lumiränneissä. Viimeisellä erikoiskokeella tulleen teknisen vian vuoksi Rovanperä ei saanut voittoa kisasta, mutta hän antoi myrskyvaroituksen muille MM-sarjan tähdille ennen Ruotsin rallia.

Tiistain testipäiväkin sujui hyvissä merkeissä, joten Rovanperältä voidaan odottaa huipputulosta Uumajan ympäristössä ajettavasta kilpailusta.

– Testaamme nyt muutamia uusia juttuja, joita emme päässeet Tunturissa testaamaan. Lähinnä varmistamme ja tsekkaamme, että olemme edelleen samalla alueella, Rovanperä sanoi.

Ruotsin MM-ralli järjestetään 15.-18. helmikuuta.

Katso alta video Kalle Rovanperän testipäivästä!

Lue myös nämä