WRC-tallin pomo jättänee seuraavan MM-rallin väliin

M-Sport Fordin WRC-tallin päällikkö Richard Millener ei todennäköisesti pysty osallistumaan seuraavaan MM-ralliin helmikuun puolivälissä Ruotsissa.
Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Millenerin puoliso Anna Louise Rudd on viimeisillään raskaana ja laskettu aika on juuri Ruotsin rallin aikaan. Pariskunta sai esikoisensa vajaat kolme vuotta sitten.

– Laskettu aika on Ruotsin rallin aikaan, joten tähän tietoon en ole tulossa sinne. Sanoin sen jo Malcolmille (M-Sportin nokkamies Wilson). Toinen poika on tulossa, Millener sanoi Monte Carlon rallin aikaan.

Jos Millener ei pysty matkustamaan Ruotsiin, pystynee Wilson tuuraamaan tallipäällikön tehtävässä, sillä onhan miehellä usean vuoden kokemus vastaavasta roolista. M-Sport on lähtenyt kauteen erilaisista lähtökohdista viime vuoteen verrattuna, sillä Ott Tänak päätti siirtyä takaisin Hyundaille.

M-Sportilla täyden kauden ajavat kokemattomaan kastiin lukeutuvat ranskalainen Adrien Fourmaux sekä luxemburgilainen Gregoire Munster.

– Meillä on aika erilainen lähestymistapa tähän vuoteen. Viime kaudella meillä oli paljon paineita hartioillamme, koska meiltä odotettiin suorituskykyä ja mestaruutta. Minusta ajoimme ihan hyvän kauden ja saimme myös voittoja. Ei se tietenkään ollut ihan sitä, mitä kaikki halusivat, Millener totesi.

– Tämän vuoden suhteen meidän on oltava realistisia. Olemme palanneet alkujuurille, mistä M-Sport on tunnettu eli tavoitteenamme on tuoda uusia nuoria kuskeja sarjaan. Adrien on valmis näyttämään, mihin hän pystyy. Sitä odotan innolla. Gregoirella taas on iso oppimismatka edessä.

Vaikka toisaalta paineet ovat hellittäneet, ei M-Sportilla haluta jatkuvasti tyytyä sijoihin ynnä muut Toyotan ja Hyundain kuljettajien perässä.

– Paineita on toki vieläkin. Emme tietenkään halua olla jatkuvasti joukon jatkeena. Viime vuonna oli isot odotukset, että voitamme kisoja ja kuljettajien mestaruuden. Ott oli kyvykäs siihen ja meillä oli hyvä kauden aloitus, mutta sen jälkeen oli vaikeampi jakso, Millener summasi.

– Se oli rankkaa koko tiimille. En koe, etteikö muutama podium voisi olla mahdollista tänä vuonna.

Millenerin puoliso Rudd toimi ennen äitiyslomaansa M-Sportin mediapuolella. Ruotsin MM-ralli ajetaan 15.-18. helmikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat