Kalle Rovanperällä selkeä suunnitelma – voiko suomalaismestari vetäistä vielä jokerikortin hihastaan?

Kalle Rovanperä pitää vielä salaisuuden verhoa ensi kauden ralliohjelmansa yllä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajaa vain osittaisen kauden rallin MM-sarjassa vuonna 2024. Rovanperä ilmoitti kohupäätöksestään marraskuussa heti edelliskauden päätyttyä.

Kaksi mestaruutta peräjälkeen voittanut Rovanperä haluaa ottaa pienen irtioton rallin MM-sarjasta. Sen vuoksi hän jättää osan kisoista väliin.

Kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa suomalaistähteä ei nähdä ajohommissa, mutta todennäköistä on, että hän käynnistää oman kilpailukautensa Ruotsissa helmikuussa.

– En kommentoi siihen vielä mitään. Totta kai se on paljon mahdollista, Rovanperä muotoilee Rallit.fille.

Toyotan WRC-talli tiedottaa ennen jokaista osakilpailua, ketkä edustavat tiimiä kisassa. Rovanperän lisäksi myös Sebastien Ogier ajaa vain osittaisen kauden Toyotalla.

– Kyllä minulla on aika selvä idea, mitkä ne kisat tulevat olemaan, Rovanperä paljastaa.

Kesällä MM-sarjassa ajetaan kolmen nopean sorakisan putki. Puolassa kilpaillaan kesäkuun lopussa, heinäkuun puolivälin jälkeen MM-kamppailu jatkuu Latviassa ja elokuun alussa Suomessa.

Katso rallin MM-sarjan 2024 kalenteri täältä.

Ennakkoon ajateltuna nämä kolme kisaa voisivat hyvinkin olla korvamerkittynä Rovanperälle.

– On sekin mahdollista, mutta en tiedä vielä, Rovanperä sanoo.

Jos Rovanperä ajaisi Puolassa, Latviassa ja Suomessa ja saalistaisi kisoista huipputulokset, hän oletettavasti olisi korkealla MM-sarjan pistetaulukossa. Suomen MM-rallin jälkeen ohjelmassa on enää neljä osakilpailua, joten pakkohan tällä on spekuloida: voisiko siinä vaiheessa Rovanperän mieleen hiipiä ajatus ajaa enemmän kisoja ja yrittää saavuttaa mestaruus?

– Katsotaan, missä tilanteessa ollaan siinä vaiheessa. Jos olisimme niin korkealla, että se olisi mahdollista, niin mietitään sitten asiaa uudestaan, Rovanperä vastaa.

Fakta on kuitenkin se, ettei Rovanperä ole missään mielessä ensi vuoden suurimpia mestarisuosikkeja. Niiden joukkoon kuuluvat Hyundain Thierry Neuville ja Ott Tänak sekä Toyotan Elfyn Evans.

– Varmasti Ott ja Elfyn ovat kovimmat. Ott ajaa varmasti kovaa niin kuin hän ajaa aina. Nyt myös Elfynillä on tietenkin hyvä tsäänssi mestaruuteen. Veikkaan, että taistelu käydään heidän välillä, Rovanperä arvioi.

Lue myös nämä