Kalle Rovanperällä positiivinen ongelma – isä-Harrilta arvoituksellinen kommentti

Kalle Rovanperä ja Harri Rovanperä
Kalle Rovanperä ja Harri Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaiselle rallin superlupaukselle Kalle Rovanperälle riittää kysyntää, vaikka mittarissa on ikää vasta 16 vuotta.

Rovanperä on tehnyt tällä kaudella vakuuttavaa jälkeä Latvian rallisarjassa ja ajamissaan SM-rallin osakilpailuissa. Lisäksi hän on antanut näyttöjä Italian rallipoluilla.

Motorsport News uutisoi aiemmin tällä viikolla, että Rovanperä on lähellä sopimusta M-Sportin kanssa, joka ajattaa Fordeja rallin MM-sarjassa. Brittilehden mukaan Rovanperä ajaisi Ford Fiesta R5 -autolla syksyn Walesin MM-rallissa sekä valikoiduissa MM-osakilpailuissa ensi kaudella.

Rovanperällä on kuitenkin myös muita mahdollisuuksia. Puuppolalainen on mukana kisaamassa paikasta Hyundain kehitysohjelmaan 15 muun kuljettajan kanssa. Yksi ehdokkaista saa ensi kaudeksi ohjelman ensi kauden MM-sarjan WRC2-luokkaan Hyundain R5-kalustolla.

Kallen isän Harri Rovanperän mukaan kuljettajan taustajoukot eivät ole vielä tehneet päätöstä, minkä tiimin autolla suomalaislupaus ajaa Walesissa tai ensi vuoden MM-sarjassa. Ensi kaudelle saattaa olla muitakin vaihtoehtoja Fordin ja Hyundain lisäksi, mikä on tietenkin vain positiivinen ongelma.

– Vielä on liian aikaista miettiä sitä. Kaikki kortit katsotaan syksyn aikana. Tässä voi olla vielä muitakin juttuja liikkeellä – ja onkin, Harri Rovanperä sanoo arvoituksellisesti Rallit.fi-sivustolle.

Harri Rovanperä ei suostu paljastamaan, mitä muita kuvioita on viritteillä Kallen taustalla.

– En pysty niistä kertomaan. Kaikkea on koko ajan työn alla, mutta kaikki selviää aikanaan. Ei näistä tiedä ennakkoon, miten asiat menevät ja mitä tapahtuu. Ajetaan syksyn kilpailut rauhassa, ja ennen Walesin rallia on tehtävä päätöksiä ainakin Walesin osalta. Vielä siinäkään vaiheessa ei ole kiirettä ensi vuoden päätösten suhteen, Rovanperä painottaa.

Isä-Rovanperä muistaa omalta ralliuraltaan, että sopimustilanteet saattavat ratketa vasta viimeisillä metreillä.

– Joskus joulupöydässäkään ei tiennyt, millä ajan tammikuussa Montessa, mutta jollakin siellä monesti oltiin, Harri Rovanperä letkauttaa.

Yksi asia on kuitenkin varma: Kalle Rovanperä yritetään saada ensi kaudeksi MM-ralleihin WRC2-luokan autolla.

– Sitten hän pääsisi opettelemaan ralleja ja ajamaan niitä ilman paineita. Se on tässä vaiheessa tärkeintä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat