Kalle Rovanperällä näyttävät linjat testipätkällä – ”Rupesin neuvomaan drifting-kuljettajaa”

Rallin MM-sarjan tähdet lämmittelivät torstaiaamupäivän testierikoiskokeella Portugalin osakilpailua varten.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa Toyotan Rally1-autolla. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota-kuljettaja Elfyn Evans kellotti pohja-ajan 4,5-kilometrisellä pätkällä lyötyään toiseksi sijoittuneen Ford-pilotti Craig Breenin 0,4 sekunnilla. Hyundai-kuljettajat Ott Tänak ja Thierry Neuville ottivat seuraavat sijat Breenin kannassa.

MM-sarjaa johtava Toyota-kuski Kalle Rovanperä sijoittui shakedownilla kahdeksanneksi. Erot olivat pieniä, sillä Rovanperä jäi kärjestä vain 1,5 sekuntia.

Paredesin testipätkä päättyi rallicross-radalle, jonka asvaltilla Rovanperä veti näyttävällä ajolinjalla ensimmäisellä vedollaan.

– Rupesin neuvomaan drifting-kuljettajaa, kartanlukija Jonne Halttunen veisteli pätkän maalissa.

– Ei tullut huonosti. Kovilla renkailla oli mielenkiintoista ensimmäisen vedon olosuhteissa. Meillä oli iso luisu asvaltilla, mutta kaikki on hyvin, kertasi Rovanperä, joka kilpaili hiljattain myös driftingin EM-osakilpailussa.

Katso alta Rovanperän tyylinäyte testipätkältä.

Portugalissa nähdään jälleen rallin MM-sarjan kaksi menestyneintä kuljettajaa, kun Sebastien Ogier starttaa kisaan Toyotalla ja Sebastien Loeb M-Sportin Ford Pumalla. Ogier sijoittui kauden ensimmäisen sorakisan lämmittelyssä seitsemänneksi ja Loeb kymmenenneksi.

Kautensa tänä viikonloppuna avaava Teemu Suninen ajoi WRC2-luokan pohja-ajan testierikoiskokeella. Suomalaiskuljettaja jätti Hyundai-tallitoverinsa Oliver Solbergin toiseksi 0,5 sekunnin marginaalilla.

Portugalin MM-ralli käynnistyy torstai-iltana, kun Coimbran kaupungissa ajetaan lyhyt yleisöerikoiskoe.

Kuuntele alta Kalle Rovanperän mietteet testierikoiskokeen jälkeen. Testierikoiskokeen tulokset ja kilpailun aikataulu ovat videon alla.