Jari-Matti Latvalan joukoilla kovat valtit MM-rallissa, mutta Toyotan yllä on myös kysymysmerkkejä

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala luottaa, että tiimillä on mahdollisuudet hyvään tulokseen kauden ensimmäisessä sorarallissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-kauden neljäs osakilpailu, Portugalin MM-ralli, polkaistaan käyntiin torstai-iltana. Toyota on ollut iskussa kauden aiemmissa kisoissa etenkin MM-sarjaa johtavan Kalle Rovanperän ansiosta.

Portugalin sorakisassa Rovanperällä on ensimmäinen lähtöpaikka ensimmäisenä kunnon kilpailupäivänä perjantaina, kun taas tallitoverit Sebastien Ogier ja Elfyn Evans starttaavat taaempaa.

Toyotalla on kovat valtit käsissään ennen rallin alkua.

– Meillä on hyvät lähtöpaikat, oli keli mikä tahansa. Jos sataa vettä, Kalle on ensimmäisenä autona hyvissä asemissa. Jos on kuivaa, Ogier ja Evans ovat siellä takana. Siinä mielessä meillä on autot mukavasti hajautettu joka paikkaan, ja (Takamoto) Katsutakin on siellä välissä, Latvala pohtii Rallit.fille.

Portugalissa tiimien Rally1-hybridikilpureita päästään ensimmäistä kertaa vertaamaan soralla. Portugali avaa viiden sorarallin putken.

– Olemme olleet nopeita asvaltilla ja lumella. Nyt tämä sorapinnoite on pieni kysymysmerkki. Toivon ja uskon, että olemme myös täällä kilpailukykyisiä, Latvala luottaa.

– Se jää nähtäväksi, onko Ford tai Hyundai vahvempi. Toisaalta pärjäsimme hyvin lumella, joten siinä mielessä uskon, että pärjäämme myös täällä.

Toyota-kuljettajista kovimmat odotukset kohdistuvat kauden toisen osakilpailunsa ajavaan Ogieriin sekä Portugalin rallin voittoa puolustavaan Evansiin, joilla on Rovanperää paremmat lähtöpaikat perjantain pikataipaleilla.

– Ogierilla on hieno lähtöpaikka ja hän tuli tänne rennolla otteella. Hän on pitkään haaveillut, että pääsee starttaamaan vähän taaempaa sorakilpailuun. Kalle puolestaan tietää, että hänellä on vaikeampaa ensimmäisenä autona, tallipomo Latvala sanoo.

– Ogier oli tyytyväinen testipäiväänsä ja autoonsa. Myös Elfyn vaikutti tyytyväiseltä. Elfynin mukaan auto elää hieman edellistä enemmän, mutta on vaikea sanoa, miten hybridiyksikön paino vaikuttaa siihen. Näiden kokemusten ja kommenttien perusteella myös itselleni jäi hyvä fiilis.

Portugalin MM-rallin avaava yleisöerikoiskoe ajetaan torstai-iltana. Aamupäivällä kilpailijat hakevat vielä säätöjä testierikoiskokeella.

Katso alta Portugalin MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat