Kalle Rovanperän tuleva ralliauto julki tiistaina

Kalle Rovanperä
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda Motorsport järjestää tiistai-iltana lehdistötilaisuuden, jossa se esittelee Skoda Fabia R5 -ralliauton uusimman kehitysversion.

Skoda on keskittynyt viime kuukausien aikana testaustyöhön. Tshekkitiimin suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä ajoi hiljattain uudella Fabialla testit Korsikalla (video jutun yläpuolella).

Uuden kehitysversion suurin muutos nykyiseen Fabiaan on uusi alusta. Sama alusta on käytössä Volkswagenin uudessa Polo GTI R5 -autossa, joka debytoi kuukausi sitten Katalonian MM-rallissa.

Tämän hetken arvion mukaan Fabian uusi kehitysversio luokitellaan ensi kesänä, minkä jälkeen autoja aletaan toimittaa asiakkaille.

Skodan tiistaisessa tilaisuudessa odotellaan myös kuljettajauutisia. Tällä hetkellä varmaa on ainoastaan se, että Rovanperä ajaa tiimissä ensi kaudella. Päättyneellä kaudella Skoda Motorsportin kuljettajakokoonpanoon kuuluivat myös WRC2-mestarit Jan Kopecky ja Pontus Tidemand sekä Juuso Nordgren. Norjalainen Ole Christian Veiby sai tiimistä lähtöpassit kesken kauden.

Lisäksi Skoda saattaa kertoa tilaisuudessa suunnitelmistaan rallin MM-sarjan uuden WRC2 Pro -luokan suhteen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat