Ensitestit Toyotalla pistivät jopa Sebastien Ogierin jännittämään – ”Kuin olisi ollut ensimmäistä päivää koulussa”

Sebastien Ogier testasi Yaris WRC:tä Ranskassa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier otti tuntumaa uuteen työkaluunsa Toyota Yaris WRC:hen puolitoista viikkoa sitten Etelä-Ranskassa.

Vaikka Ogier on ajanut monella eri automerkillä ja joutunut viime vuosina totuttelemaan nopeasti sekä M-Sport Fordin että Citroenin kalustoon, on uuden auton ensitesti aina kutkuttava paikka.

– Se oli tietenkin tosi jännittävää, kuin olisi ollut ensimmäistä päivää koulussa tai oikeastaan ensimmäistä kertaa missä tahansa. Olen muutaman kauden aikana ajanut erilaisilla autoilla. Aina se on kuitenkin jotain erityistä, Ogier summasi testien jälkeen.

Lue myös: Sebastien Ogier vahvisti suunnitelmansa: WRC-ura päättyy Toyotalla

Lue myös: Hulvaton parodia Ogierista leviää netissä – ”Yaris WRC” pysähtyi yllättävään ongelmaan

Ogier testasi Yarista kauden avaavaa Monte Carlon MM-rallia varten, joka ajetaan tammikuun loppupuolella. Olosuhteet testipätkällä olivat hyvin ominaiset ikonista kisaa ajatellen, mutta eivät helpoimmasta päästä aloittaa uuden työkalun testaaminen.

– Olosuhteet olivat tosi hankalat. Tienpinta oli vähän jäässä sieltä täältä. Se oli toisaalta aika tyypillistä Monte Carloa. Ei ollut helppoa ajaa uudella autolla tuollaisissa oloissa. En halunnut ainakaan heti tehdä virhettä, Ogier totesi.

– Tähän mennessä fiilis on hyvä. Odotan innolla, että pääsen ajamaan autolla vähän tasaisemmissa olosuhteissa, ranskalaismestari jatkoi.

Katso alta video Ogierin ensimmäisestä testistä Toyota Yaris WRC-autolla. 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö