Kalle Rovanperä sai ensimaistiaisen ratatykistään – ”En malta odottaa, että pääsen kilpailemaan”

Kalle Rovanperällä pitää tänä vuonna kiirettä, vaikka mies viettääkin pienoista sapattivuotta leipätyöstään rallin MM-sarjasta.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Maruo Kono / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan lisäksi Rovanperä ajaa tänä vuonna ratasarjaa Porsche Carrera Cup Benelux -karkeloissa sekä kisaa myös Japanin Formula Drift -sarjassa ja Fujin 24 tunnin kisassa niin ikään Japanissa.

Torstaina Rovanperä sai ensimaistiaisen Porschestaan rata-autosarjaa silmällä pitäen. Suomalaistähti pääsi testaamaan radalla ja opittavaa riitti.

– Ensimmäinen testi minulle 992 Cup -autolla. Se oli todella mielenkiintoista. Nautin todella ajamisesta ja työskentelystä tiimin kanssa, Rovanperä summasi Instagramissa.

– Paljon riittää opittavaa, mutta en malta odottaa, että pääsen kilpailemaan.

Rovanperän kausi rallin MM-sarjassa alkoi helmikuussa Ruotsin MM-rallissa, joka tosin meni penkin alle, kun mies joutui keskeyttämään ulosajoon jo perjantaina. Seuraavan kerran Rovanperä kilpailee Kenian MM-rallissa parin viikon kuluttua.

Suomalaistähti ei stressaa, vaikka kisakalenteri on täyttynyt kovaa vauhtia. Mies kokee ratakisat ja drifting-karkelot huomattavasti MM-ralleja rennompina tapahtumina.

– Vapaan vuoden ideana oli ehdottomasti se, että saan enemmän aikaa tehdä muita asioita, jotka ovat mielenkiintoisia itselle. Ratahommat ovat sellaisia, ehdottomasti, Rovanperä perusteli aiemmin Rallit.fille.

– Vaikka kisaviikonloppuja onkin paljon, niin viikko on aika paljon lyhyempi, kun ratakisoihin mennään vain viikonlopuksi. Lisäksi se on uutta ja mielenkiintoista, niin siellä on vähän eri fiiliskin itsellä, rallimestari lisäsi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat