Kalle Rovanperä povaa isoa haastetta iltapäivän erikoiskokeille – ”Voi olla aika kinkkistä”

Kalle Rovanperä. Kuva: Toni Heinonen

Kalle Rovanperän viidennen perättäisen luokkavoiton metsästäminen sai loistavan startin Saksan MM-rallissa.

Neljän erikoiskokeen jälkeen Skodan tehdastallin suomalaisteini johtaa WRC2 Pro -luokkaa 11,7 sekunnin erolla ennen tiimitoveriaan Jan Kopeckya.

– Ensimmäisestä kahdesta pätkästä tykkäsin tosi paljon. Viimeisellä pätkällä en oikein osannut käsitellä kylmiä renkaita ek:n alussa. Aika siellä ei ollut niin hyvä, mutta ihan okei sekin pätkä tuli, Rovanperä summasi aamupäivän erikoiskokeet.

– Oli mukavaa päästä taas asvaltilla vetämään. Iltapäivällä yritetään pitää sama vauhti kuin aamulla. Varmasti erot vähän tasoittuu, kun likaa on enemmän tiellä. Vähän on vaikeampaa ajaa. Voi olla aika kinkkistä, Rovanperä jatkoi.

Katso alta kooste perjantaiaamun tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Suomalaisnuorukaisen kehitys on ollut huimaa. Syksyllä 19 vuotta täyttävä Rovanperä ei enää löydä haasteita R5-autojen luokasta. Nuorukaista onkin povattu ensi vuodeksi WRC-auton rattiin.

Rovanperä huomasi Saksan asvaltilla myös itse, että kehitystä on tapahtunut. Juuri asvaltilta puuppolalaisella on huomattavasti vähemmän kokemusta kuin sorakisoista.

– Totta kai huomaa, että kehitystä on tapahtunut. Ajettiin sekunti kilometrille kovempaa kuin viime vuonna heti aamusta. Aika iso ero on omassa ajamisessa ja nuotissa. Tietenkin myös kokemusta on tullut lisää. Se vaan vaikuttaa. On helpompi lähteä ralliin, jonka on jo kerran ajanut.

Katso alta Rallit.fin ennakkoanalyysi Saksan MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö