Kalle Rovanperä pääsee irti radalla! Suomalaistähti starttaa 24 tunnin kisaan

Kalle Rovanperä pääsee mittaamaan taitojaan radalla toukokuussa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ralliautoilun maailmanmestaruuden kahdesti voittanut Rovanperä ajaa tänä vuonna vain osan rallin MM-sarjan osakilpailuista. Näin hänelle jää aikaa osallistua myös muihin kisoihin rallien lisäksi.

Rovanperä on kertonut, että hän haluaisi päästä kilpailemaan ratakisoissa. Nyt on varmistunut, että Rovanperän toive on toteutumassa jo alkukesästä.

Toyotan hallituksen puheenjohtaja Akio Toyoda ilmoitti viikonloppuna, että Rovanperä kilpailee Fujin 24 tunnin kestävyysajoissa Toyota GR86 CNF -autolla. Kilpurissa käytetään hiilineutraalia polttoainetta.

Rovanperä osallistuu ST-Q-luokan kilpailuun, jossa ajetaan autonvalmistajien kehittämillä konseptiautoilla. Toyota GR86 CNF -autossa on kolmisylinterinen turbomoottori, jota käytetään Toyota GR Yaris -autossa.

Toyota GR86 CNF
Kalle Rovanperä saa alleen Toyota GR86 CNF -auton Fujin radalla. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Suomalaismestarin kanssa samassa tiimissä ajavat muun muassa Toyotan tehdastiimin kuljettajat Kazuya Oshima ja Sho Tsuboi sekä Akio Toyodan poika Daisuke Toyoda. Kilpuria ajattaa ROOKIE Racing -talli.

Myös Toyotan WRC-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala osallistuu samaan kisaan Toyota-pomo Toyodan kanssa. Latvalan ja lempinimellä ”Morizo” tunnetun Toyodan kilpurina on vedyllä kulkeva Toyota GR Corolla H2 -konseptiauto.

Latvala osallistuu jo kolmatta kertaa Fujin 24 tunnin kestävyyskisaan, joka kuuluu Japanin Super Taikyu -sarjaan.

Fujin kilpailu on ohjelmassa 25.-26. toukokuuta. Kisa sopii hyvin Rovanperän kalenteriin, sillä kaksi viikkoa aiemmin ajetaan Portugalin MM-ralli, jossa suomalaistähti saattaa olla kilpailemassa. Fujin kisan jälkeisellä viikolla järjestetään puolestaan Sardinian MM-ralli, joka ei kuulu suomalaiskuskin suosikeihin. Jo aiemmin on uumoiltu, että Rovanperä jättää Sardinian rallin väliin.

Lähde: Dailysportscar.com

Lue myös nämä