Kalle Rovanperä nöyryytti maailmanmestaria – ”Kyllä tämä vähän yllätti”

Kalle Rovanperä. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä oli täysin ylivoimaisessa vauhdissa Walesin MM-rallissa WRC2-luokassa perjantaina. Nuori suomalainen ajoi luokassaan seitsemän pohja-aikaa. Rovanperä johtaa rallia liki minuutilla ennen tallikaveriaan Pontus Tidemandia.

– Päivä oli hieno. Aamu meni upeasti ja iltapäivällä emme ottaneet mitään riskejä. Selvisimme maaliin ja se on tärkeintä, Rovanperä hehkutti.

– Meni ihan suunnitelmien mukaan. Ajettiin kovaa, mutta välillä nätisti, kun tarvittiin. Täällä pitää mennä aina aika riskillä. Ei ole helppoa ajaa varmasti. Paljon enemmän pitää ottaa riskejä kuin missään muussa sorarallissa. Koskaan ei oikein voi tietää, että onko pitoa vai ei.

WRC2-luokan puolustava maailmanmestari Pontus Tidemand ei hymyillyt yhtä leveästi kuin Skodan suomalaiskomeetta.

– Näissä olosuhteissa hänen suorituksensa oli tosi hyvä. Tarkoitan, että riskejä ottamalla voi voittaa paljon aikaa. Hän on kuitenkin maalissa ja se on hyvä asia, Tidemand pyöritteli.

– En tiedä, onko se (Rovanperän vauhti) nyt mikään yllätys. Hän on todistanut vauhtinsa jo monta kertaa. Hän on hyvä kuski.

Rovanperä itse korosti, että hän ajoi niin varmasti kuin liukkailla Walesin sorateillä on mahdollista.

– Kyllä tämän vähän yllätti. Ajettiin kuitenkin niin nätisti iltapäivä ja silti vaan tuli pohja-aikoja. Meillä oli kaksi varapyörää mukana ja muilla vain yksi, puuppolalainen totesi.

Lue myös nämä