Quantcast

Rengasrikot piinasivat Tade Lariota Walesin MM-rallin avauspäivänä

Tade Lario. Kuva: Nikos Katikis
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helsinkiläiskuljettaja Taisko ”Tade” Lario sekä kartanlukija Tatu Hämäläinen saivat kokea Walesin MM-rallin haastavat olosuhteet toden teolla perjantaina. Peugeot 208 R2 -autolla ajava suomalaiskaksikko koki peräti kolme rengasrikkoa, jotka söivät paljon aikaa.

Lario ja Hämäläinen ovat kuitenkin WRC3-luokassa kiinni palkintosijassa. CHL Sport Auto -tallia edustavat suomalaiset ovat luokassaan kolmannella sijalla. Eroa kärkeen on kertynyt jo seitsemän minuuttia, mutta periksi ei anneta.

– Meillä oli yhteensä kolme rengasrikkoa tänään ja se tietenkin vaikuttaa aikaan. Kaksi rengasta vaihdettiin pätkien varrella. Muuten ollaan kyllä kovasti tykätty kisasta ja vauhtimme on ollut hyvää, Lario summasi päivän päätteeksi.

– Aika erilaiset ovat olleet olosuhteet kuin kotimaisilla sorateillä. Mutaa, sumua ja sadetta on ollut ihan riittämiin. Ikkunat huurussa on vedetty menemään.

Lauantaina Walesissa ajetaan muhkeat yhdeksän erikoiskoetta ilman kunnollista välihuoltoa. Lario ja Hämäläinen lähtevät jahtamaan edellä meneviä Italian Enrico Brazzolia ja Ison-Britannian Tom Williamsia.

– Katsotaan huomenna, mihin meidän vauhti riittää. Vielä on 200 ek-kilometriä jäljellä. Laitetaan kaikki likoon ja yritetään ajamalla nousta vielä sijoituksissa. Jos näyttää, että se ei ole mahdollista, niin sitten varmistellaan otettavissa olevat pisteet, Lario pohdiskeli.

– Kokeillaan hivuttuatua iskuetäisyydelle muista. Huomenna on pitkä päivä ja muillekin voi tulla ongelmia. Periksi ei anneta.

Lario taistelee yhä WRC3-luokan maailmanmestaruudesta. Sen vuoksi myös kolmas sija olisi Walesista kelpo tulos ja se nostaisi tuntuvasti suomalaisen osakkeita.

Lue myös nämä

  • Uusimmat