Kalle Rovanperä lähellä diiliä M-Sportin kanssa – MM-sarjaan jo tänä vuonna?

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teini-ikäinen rallisensaatio Kalle Rovanperä on lähellä diiliä M-Sportin kanssa, jotta nuorukainen voisi tehdä debyyttinsä MM-sarjassa jo tällä kaudella.

Motorsport News -lehden verkkosivujen mukaan Rovanperä on solmimassa sopimuksen, joka antaisi nuorelle rallilupaukselle Ford Fiesta R5:n kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun Walesissa.

16-vuotias Rovanperä on jo testannut Fiesta R5:sta. Motorsport Newsin mukaan Rovanperä ajaisi myös koko ensi kauden M-Sportin tiimissä R5:lla.

Rovanperä vieraili M-Sportin Greystoken tehtailla viime viikon torstaina ja ajoi autolla, jota Pierre-Louis Loubet käytti Suomen MM-rallissa. Mukana testeissä olivat myös Ford-pomo Malcolm Wilson sekä isäpappa Harri Rovanperä.

– Vaikutuin todella nopeasti hänen teknisestä osaamisestaan. Ekan vedon jälkeen hän tuli autosta ulos ja sanoi, että kaikki on muuten hyvin, mutta auton takaosaa pitää saada jäykemmäksi. Tunnin sisään hän jo jutteli etuosan säädöistä. Se oli uskomatonta, Wilson hehkuttaa Motorsport News -lehden verkkosivuilla.

Rovanperän manageri Timo Jouhki myöntää, että diili M-Sportin kanssa on lähellä.

– Meillä on vaihtoehtoja ensi kaudeksi ja juttelemme yhä ihmisten kanssa. On kuitenkin todennäköistä, että Kalle ajaa Fiestalla Walesissa ja aika varmaa, että myös ensi kaudella, Jouhki paljastaa.

– Kalle on valmis WRC-autoon. Jos joku soittaa minulle ja haluaa hänet autoonsa, mikä ei ole Fiesta R5, niin ei se ole ongelma. Tunnen Kallen hyvin ja tämä on hänen tasonsa. Kallen pitää kuitenkin opetella kisoja ensi vuonna ja R5 on siihen hyvä luokka.

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat