Kalle Rovanperä korkealla brittilehden rankingissa – ”Tulevaisuus näyttää helkkarin mielenkiintoiselta”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallilupaus Kalle Rovanperä ylsi peräti kuudennelle sijalle, kun arvostettu brittilehti Motorsport News pisti tuoreimmassa numerossaan järjestykseen kauden 2018 parhaat kuljettajat rallin MM-sarjassa.

Vasta 18-vuotiaan Rovanperän kanssa listalla on ainoastaan MM-sarjan konkareita. Itse asiassa Rovanperä on rankingin ainoa kuljettaja, joka on alle 30-vuotias. Listan toiseksi nuorin kuljettaja on kesäkuussa 30 vuotta täyttänyt Thierry Neuville.

Rovanperä kilpaili päättyneellä kaudella MM-sarjan WRC2-luokassa, jossa hän nappasi kaksi osakilpailuvoittoa. Luokan kokonaispisteissä Rovanperä sijoittui kolmanneksi. Suomalaisen edellä olivat hänen kokeneet Skoda-tallikaverinsa Jan Kopecky ja Pontus Tidemand. Kopecky ylsi Motorsport Newsin listalla kymmenennelle sijalle.

Motorsport News maalailee Rovanperälle menestystä tulevina vuosina.

– Olemme nähneet tulevaisuuteen, ja tulevaisuus näyttää helkkarin mielenkiintoiselta. Hänen kautensa alkoi kangerrellen, mutta se räjähti kunnolla käyntiin huikealla ja auton rikkoneella ajosuorituksella Suomen MM-rallissa. Hän päätti kautensa kahteen voittoon WRC2-luokassa ja näyttää vähintäänkin lunastavan kaikki odotukset, jotka ympäröivät tätä ihmelasta, lehti kuvailee.

Brittilehti arvosti listansa kärkeen Sebastien Ogierin, joka otti kuudennen perättäisen maailmanmestaruutensa. Toyota-kuljettajat Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala olivat sijoilla kaksi ja kolme.

– Latvala oli elämänsä iskussa kauden 2018 toisella puoliskolla. Kolme podiumia ja voitto Australiassa antoivat signaaliin upeasta paluusta huipputasolle, MN kertoo Latvalasta.

Viime kaudella Toyotalla kilpaillut Esapekka Lappi ja Fordin Teemu Suninen jäivät rannalle listalta.

Motorsport Newsin valitsemat kymmenen parasta rallikuljettajaa 2018:

 1. Sebastien Ogier
 2. Ott Tänak
 3. Jari-Matti Latvala
 4. Sebastien Loeb
 5. Thierry Neuville
 6. Kalle Rovanperä
 7. Dani Sordo
 8. Hayden Paddon
 9. Kris Meeke
10. Jan Kopecky

Lue myös nämä