Kalle Rovanperä kertasi hurjaa tilannettaan: ”Onneksi selvittiin siitä sykkeen nousulla”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperällä ja kartanlukija Jonne Halttusella oli tuuriakin matkassa Katalonian MM-rallissa lauantaiaamupäivänä.

Rovanperä sai hyvän startin toiseen kilpailupäivään, kun hän ajoi kolmanneksi nopeimman ajan aamun ensimmäisellä erikoiskokeella. Mutta kahdella seuraavalla pätkällä suomalaiskuljettajalla oli ylimääräistä ohjelmaa.

– Lenkin keskimmäisellä pätkällä meille tuli rengasrikko, joka onneksi tyhjeni hitaasti. Hävisimme lopussa vähän aikaa. Viimeisellä pätkällä yritimme ajaa fiksummin, koska meillä ei ollut enää vararengasta, Rovanperä kertoi Rallit.fille.

Rovanperälle tuli kuitenkin aamupäivän viimeisellä pikataipaleella tilanne, jota hän kuvaili pätkän maalinsa uransa kenties isoimmaksi.

– Siellä oli aika iso tilanne. Onneksi selvittiin siitä vain pienellä sykkeen nousulla, Rovanperä naurahti.

– Se oli tosi nopeavauhtinen paikka, jonka jälkeen oli nyppy. Olin täysin väärällä linjalla ja tulin liian kovaa nyppyyn. Yritin ohjata vasemmalle kääntyvään mutkaan, mutta vauhtia oli liikaa. Ajoin metallitolpan vierestä suoraan pellolle. Olimme todella onnekkaita, Rovanperä kertasi.

Rovanperä on rallissa viidennellä sijalla vajaan minuutin päässä kärjestä. Suomalaiskuljettaja löysi aamupäivän pätkillä paremman luoton autoonsa.

– Auto parani huomattavasti eilisen iltahuollon muutosten jälkeen. Nyt sillä pystyy ajamaan hyviä aikoja ilman ylimääräistä puristamista. Yritämme silti tulla riskittä ja ajaa järkevästi, Rovanperä painotti.

Lauantaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta huoltotauon jälkeen.

– Toinen lenkki on vaikea, koska tielle tulee tosi paljon soraa. Siellä pitää ottaa riskejä, jos haluaa olla nopea, Rovanperä sanoi.

Kuuntele alta Kalle Rovanperän kommentit lauantain päivähuollosta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,390379″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat