Kalle Rovanperä jälleen Latvian rallisarjan mestari!

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jari Nurminen

Kalle Rovanperä varmisti toisen peräkkäisen Latvian rallisarjan mestaruutensa lauantaina päättyneessä Louna-Eesti-rallissa Virossa.

Vasta 16-vuotias Rovanperä sijoittui yleiskilpailussa kolmanneksi, mutta hän oli nopein Latvian rallisarjan kuljettajista. Tämä tarkoitti sitä, että Rovanperä karkasi sarjassa tavoittamattomaan pistejohtoon ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua. Rovanperän lähin uhkaaja Nikolai Grjazin ei ollut mukana Etelä-Virossa ajetussa kisassa.

Rovanperä jäi vain 14,9 sekuntia rallin voittaneesta Georg Grossista, joka ohjasti Fordin WRC-autoa. Rovanperällä oli alla Toni Gardemeisterin tallin Skoda Fabia R5 -ajokki.

Rovanperä oli kilpailun nopein kuljettaja, mutta hänelle langetettiin aikasakkoja yhteensä 40 sekuntia rallin aikana. Perjantai-illan yleisöerikoiskokeella suomalaislupaus ajeli hieman väärää linjaa, ja lauantaina hän otti vilppilähdön kahdeksannella erikoiskokeella.

Rovanperän kartanlukijana toimi Jonne Halttunen, joka normaalisti lukee nuotteja SM-sarjan ykköskuljettajalle Teemu Asunmaalle.