Kalle Rovanperä ilmestyi varikolle ja vaikuttui – sen jälkeen hän riensi ison pomon pakeille

Kalle Rovanperä ajaa tänä vuonna rallierikoiskokeiden lisäksi myös radalla.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Autonvalmistaja Toyotan puheenjohtaja Akio Toyoda paljasti viime viikonloppuna, että Rovanperä on tulossa ajamaan Fujin 24 tunnin kestävyyskisaan toukokuussa. Rallimestarin on tarkoitus kilpailla Toyota GR86 CNF -konseptiautolla ROOKIE Racing -tallin joukkueessa.

Myös Toyotan WRC-tallin päällikön Jari-Matti Latvalan on tarkoitus ajaa samassa kilpailussa, joka kuuluu Japanin Super Taikyu -sarjaan. Latvala on nyt selvittänyt tarkemmin, miten Rovanperä innostui uudesta aluevaltauksesta.

– Kalle on kiinnostunut tästä lajista. Ennen viime vuoden Japanin rallia vierailimme Super Taikyu -sarjan kisassa, ja kun Kalle tuli varikolle ja näki kaikki autot ja ROOKIE Racing -tiimin, hän innostui tosissaan. Hän kysyi Akiolta, voisiko hänkin osallistua, ja Akio vastasi kyllä, Latvala kertasi Motorsport.comille.

– Se on 90-prosenttisen varmaa, että Kalle tulee kisaan, mutta hänen aikataulunsa yllä on vielä kysymysmerkki. Akio näkisi erittäin mielellään Kallen siellä, Latvala lisäsi.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Voit myös kuunnella sen Spotifystä. Podcastissa pääsevät ääneen Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala. Pistä Rallipodi seurantaan Spotifyssä! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Rovanperä ajaa tänä vuonna vain osan MM-ralleista. Fujin kisa ajetaan kaksi viikkoa Portugalin MM-rallin jälkeen ja vajaa viikko ennen Sardinian MM-rallia. Portugalin ralli saattaa kuulua Rovanperän ralliohjelmaan, mutta Sardinian hän jättänee väliin, joten MM-rallien aikataulun puolesta Fujin kestävyyskisa sopisi suomalaistähdelle.

Latvala on ajanut Fujin 24 tunnin kisassa jo kahdesti Toyotan vetykäyttöisellä kilpurilla samassa tiimissä Toyodan kanssa. Rovanperän joukkueella on puolestaan auto, jonka moottori hyödyntää hiilineutraalia polttoainetta.

– Pidän todella paljon kestävyyskisoista ja uskon Kallenkin pitävän. GR86 on jo nopea auto. Kalle on hyvä asvaltilla ja hän osaa driftata, joten olen varma, että hän pärjää todella hyvin kilparadalla, Latvala luotti.

Rallin MM-kausi käynnistyy ensi viikolla Monte Carlon osakilpailulla. Rovanperä jättää rallin väliin, mutta hänen on tarkoitus avata MM-kautensa helmikuun puolivälissä Ruotsissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat