Kalle Rovanperä huikeassa tikissä, mutta edessä on vielä kova urakka – ”Vaikeampaa ajella humppaa”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä hyökkäsi Portugalin MM-rallissa WRC2 Pro -luokan kärkeen lauantaiaamuna. Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen ovat ykkösiä myös R5-autokuntien vertailussa.

Rovanperä oli huimassa tikissä aamupäivän kolmella erikoiskokeella. Puuppolalainen ralliässä piiskasi Skodan uuden Fabia R5 -auton luokan kärkiaikaan jokaisella pätkällä ja jätti muut kilpakumppanit selkeästi taakseen.

R5-kuskeista Rovanperää lähimpänä on tallikaveri Jan Kopecky, mutta hänkin on yli puolen minuutin päässä suomalaisesta. Kaikki muut ovat jääneet Rovanperästä vähintään kaksi minuuttia.

– Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Hyökkäsimme heti aamusta ensimmäisellä erikoiskokeella, jolla tuli hyvä aika, ja pääsimme kärkeen. Sen jälkeen ajoin nätisti ja kiertelin isoimmat kivet, Rovanperä kertasi.

– Aamun lenkillä oli aika rajut olosuhteet. Toisella lenkillä tarvitsee jo hieman tuuria, ettei tule rengasrikkoa, perjantaina kertaalleen renkaan hajottanut Skoda-kuski jatkoi.

Rovanperällä on tukeva johtoasema, mutta karujen tieolosuhteiden vuoksi tehtävä ei ole helppo.

– Helpompaa on mennä kaasu pohjassa kuin ajaa varmasti. On vaikeampaa ajella humppaa ja väistellä kiviä. Ja vaikka kuinka väistelisi, rengasrikko voi tulla siltikin.

Fabia R5 -auton uuden kehitysversion debyytti on sujunut mallikkaasti. Rovanperän käsissä auto on ollut ylivoimainen muihin verrattuna.

– Olemme näyttäneet, että auto ja kuljettaja ovat nopeita. Se riittää minulle, Rovanperä myhäili.

Lue myös nämä

  • Uusimmat