Kalle Rovanperä haluaisi heti uuden salaisen aseen käyttöönsä – ”Siitä olisi apua”

Kalle Rovanperä on saamassa uudistetun kilpurin käyttöönsä rallin MM-sarjassa ensi kaudella.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän ensi kauden sopimusta ei toki ole vielä vahvistettu ensi kaudelle, mutta maailmanmestarin odotetaan pysyvän Toyotan ajohaalareissa myös vuodenvaihteen jälkeen. Toyotan on tarkoitus julkistaa kauden 2024 kuljettajasopimuksensa ensi viikolla ajettavan Japanin MM-rallin jälkeen.

Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler on paljastanut, että Toyota GR Yaris Rally1 -autoon tehdään päivityksiä ensi vuoden alkupuolella. Mutta ei vielä heti vuoden alussa.

Lue lisää: Toyotan rallitiimiltä paljastus tulevasta

Fowlerin mukaan Monte Carlon ja Ruotsin MM-rallit ajetaan vielä nykyisellä kilpurilla. Päivityspaketti on luvassa aikaisintaan maaliskuun lopussa ajettavaan Kenian Safari-ralliin.

Rovanperä olisi halunnut Toyotan uuden ”salaisen aseen” käyttöönsä heti.

– Ainahan sitä haluaisi saada kaiken mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Siitä olisi ehdottomasti apua, Rovanperä kertoi DirtFish-sivustolle.

– Mutta olen yhä luottavainen, että olemme hyvällä tiellä. Autosta löytyy vauhtia ja se on luotettava, joten meidän pitää vain ajaa hyvin. Mutta se on varmaa, että kilpailusta tulee tiukkaa, suomalaistähti ennakoi.

Hyundai on tehnyt suuria satsauksia ensi kautta ajatellen. Talliin tulee virolaistähti Ott Tänak, ja lisäksi Hyundai i20 N Rally1 -auton suorituskykyä pyritään parantamaan tekniikkaguru Francois-Xavier Demaisonin johdolla.

Toyota on jättänyt viime kausina Hyundain varjoonsa, mutta tallin on jatkuvasti painettava hommia, jotta kilpailijat pysyvät takana.

– Tiedän, että talli yrittää jatkuvasti työstää asioita. Mielestäni olemme tehneet jatkuvasti tasaista kehitystä, mikä on todella tärkeää, Toyotan walesilaiskuljettaja Elfyn Evans painotti.

– En uskokaan, että jokaista kautta pitäisikään aloittaa täysin uusilla päivityksillä.

Kauden päättävä Japanin MM-ralli ajetaan 16.-19. marraskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat