Kalle Rovanperä haki voittovauhtia Ruotsin MM-ralliin

Toyota-kuski Kalle Rovanperä ajoi Ruotsin MM-rallin viimeistelytestit lauantaina lähellä Uumajaa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä pääsi nautiskelemaan täydellisistä olosuhteista, kun aurinko paistoi ja pakkasta oli muutama aste. Tuoreiden testivideoiden perusteella Ruotsin MM-rallin uudella testipaikalla Uumajassa on mahtavat olosuhteet talvirallia varten.

Toyotan nuorella tähdellä on haastava lähtöpaikka kauden toisessa MM-rallissa, sillä Rovanperä lähtee reitille ensimmäisenä. Suomalaiskuski oli neljäs kauden avanneessa Monte Carlon osakilpailussa, mutta tuon kisan kärkikaksikko Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier eivät Ruotsissa aja.

– Ruotsissa yritetään toki tehdä parempaa työtä kuin edellisessä kisassa. Monten jälkeen ei ole hirveän vaikeaa parantaa lähtöä kisaan, joten yritetään olla hyvässä vauhdissa heti rallin alussa, Rovanperä kertoi tammikuun lopussa Rallit.fille Keski-Suomessa ajetuissa testeissä.

Katso alapuolelta Rovanperä tyylinäyte Ruotsin testeistä. Videon on luvannut Fredrik Gustavsson.

Rovanperä ja muut Toyota-kuskit ovat nyt ajaneet uudella Rally1-hybridiautolla kaksi päivää testiä lumella. Määrä on pieni, joten vaarana on, että säädöt voivat olla pielessä. Vaikka Rovanperän lähtöpaikka on haastava, on nuori mies silti yksi ennakkosuosikeista parin viikon päästä ajettavaan kisaan. Uumajan alueen erikoiskokeet ovat kaikille uusia, ja Rovanperä on ollut tuimassa kyydissä juuri kisoissa, joissa pätkät ovat kaikille tuntemattomia.

– Pitää yrittää saada auto tuntumaan mahdollisimman hyvälle ja toivoa, että rallissa tulee samantyyliset olosuhteet kuin testissä ja että auto toimii, Rovanperä sanoi aiemmin.

– Muutaman kerran olen jäänyt huonommalle fiilikselle auton kanssa ja muutaman kerran ei ole löytynyt oikein mitään lääkettä testeissä. Toivottavasti saamme nyt auton istumaan hyväksi.

Toyotan testirupeaman Ruotsissa päätti sunnuntaina japanilaiskuski Takamoto Katsuta.

Toyota ja Hyundai ovat nyt omat Ruotsin MM-rallin testinsä ajaneet. M-Sport Fordin odotetaan testaavan Uumajan lähettyvillä tällä viikolla.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 24.-27. helmikuuta.

Lue myös nämä