Kalle Rovanperä ehti morjestella tutuille MM-rallissa, antoi myös masentavan tiedon

Toyotan Kalle Rovanperä oli epätyypillisessä tehtävässä lauantaina Ruotsin MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksi edellistä maailmanmestaruutta voittanut suomalaistähti keskeytti jo perjantaina ulosajoon, joten lauantaina mies ajeli pelkkiä terveisiä.

– Ei se koskaan ole kivaa, kun on tällainen tilanne. Ajaminen oli ihan kivaa. Täytyi yrittää kuitenkin nautiskella, varsinkin kun aurinko alkoi paistamaan. Olihan se ajoittain ihan kivaa, vaikka ei kilvanajoa ollutkaan, Rovanperä sanaili Rallit.fille.

Vaikka maisema vilisi vinhaa vauhtia, ehti Rovanperä myös vilkutella pätkien varrella olleille tutuille.

– Aina kun näkyy kavereita pätkällä, niin yritetään vilkuttaa, jos ei ihan hirveä tilanne ole päällä. Riippuu vähän paikasta, että miten paljon pitää ratittaa, Rovanperä naureskeli.

Vaikka kisa meni pipariksi jo perjantaina, on uuden pistesysteemin myötä sunnuntaina luvassa jopa 12 pistettä. Rovanperä ei tosin koko MM-sarjaa tänä vuonna aja, mutta Toyotalle pisteet olisivat tietenkin tärkeitä.

Mestari kuitenkin tietää, ettei toisena autona reitillä ole helppoa.

– Koetetaan tehdä parhaamme. Varmasti se ei ole meidän lähtöpaikaltamme helppoa. Esapekka (Lappi) ja muut ovat ajaneet kovempaa meidän takaa ihan helpolla ajolla, koska tie on koko ajan nopeampi. Vaikka kuinka yrittäisi huomenna puristaa, niin he voivat olla nopeampia, jos vain haluavat, Rovanperä summasi.

– Katsotaan, miten se lähtee menemään. Ei ole helppoa ajaa toisena autona maksimilla, kun ajaminen ei ole ihan puhdasta. Yritetään päästä se, mitä olosuhteet antavat myöden. En usko, että ihan kärkeen huomenna riittää.

Sunnuntaina Ruotsin MM-rallissa ajetaan vielä kolme erikoiskoetta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat