Jyväskylässä WRC2-voittoa juhlinut Huttunen koki ”kulttuurisokin” – hakee voittoa Puolassa

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Jari Huttunen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikonloppuna Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan voittanut Jari Huttunen kilpailee viikonloppuna Puolassa rallin EM-pisteistä Opelin tehdastallin riveissä.

Huttunen hyppää Rzesow-rallissa R5-luokan nelivetoisesta Skoda Fabiasta tutun kaksivetoisen Opel Adam R2:n rattiin, ja samalla ajoalusta vaihtuu sorasta asvalttiin.

Marcus Grönholmin suojatin tavoitteena on kasvattaa pistetiliään EM-sarjan Junior U27 -luokassa. Puolaan lähdettäessä Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo ovat sarjassa kolmantena 40 pistettä brittiläistä tallikaveriaan Chris Ingramia perässä. Sarjassa toisena oleva, kotikisaansa ajava puolalainen Aleks Zawada on kaksi pistettä Huttusta edellä.

Torstaina ajetulla testierikoiskokeella Huttunen kellotti luokkansa nopeimman ajan, joten asvalttiajon niksit ovat edelleen hallussa.

– Kyllähän paluu nelivetoisesta kaksivetoiseen oli tietysti pieni kulttuurisokki. Tuntui, että ajo ei osunut kohdalleen, mutta aika oli näköjään hyvä. Tavoitteena on luokkavoitto tai ainakin se, että Ingram jää taakse, sillä muutoin piste-ero venyy kyllä jo turhan suureksi, Huttunen sanoo.

Puolassa on luvassa monipuolinen asvalttiralli, jossa erikoiskokeiden tiet vaihtelevat huippunopeista osuuksista kapeisiin ja pomppuisiin. Myös olosuhteet haastavat kaluston ja kuljettajat.

– Nuotituksessa oli parhaimmillaan 37 astetta lämmintä. Jos kisassa on yhtä kuumaa, on auton ohjaamossa taatusti tukalat oltavat. Kova kuumuus laittaa myös auton jarrut todelliseen testiin. Jyväskylän voitto ei tuo paineita, nelivetovauhdin löytyminen niin nopeasti Jyväskylässä oli minulle iso asia, mutta nyt on taas eri auto ja eri kisa, Huttunen kertoo.

Rally Rzeszow on Kaakkois-Puolassa ajettava asvalttiralli, jossa on kaikkiaan 11 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy 214. Rallin ensimmäinen erikoiskoe starttaa perjantaina kello 11.50. Maalijuhlallisuuksia vietetään lauantai-iltana kello 18.30.

Lähde: Jari Huttusen tiedotus

Lue myös nämä

  • Uusimmat