Juho Hännisellä uran toiseksi paras MM-ralli – Tänakilta historiallinen temppu

Juho Hänninen
Juho Hänninen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Juho Hänninen saalisti MM-uransa toiseksi parhaan sijoituksen ajettuaan neljänneksi sunnuntaina päättyneessä Saksan MM-rallissa.

Toyota-kuljettaja Hänninen ajoi ilman suurempia virheitä viikonlopun kaikki erikoiskokeet. Punkaharjulainen starttasi viidentenä sunnuntain erikoiskokeille, mutta hän löysi heti aamulla loistavan vauhdin ja nousi Ford-pilotti Elfyn Evansin edelle.

Edellisessä osakilpailussa Suomessa Hänninen oli ottanut uransa toistaiseksi ainoan palkintokorokepaikan kolmostilallaan. Saksassa kokenut suomalaiskuljettaja jatkoi vakuuttavia otteitaan oltuaan paras Toyotan suomalaiskolmikosta.

Jari-Matti Latvala putosi kärkikamppailusta perjantaina moottorivian vuoksi ja sijoittui lopulta seitsemänneksi. Esapekka Lappi törmäsi puolestaan perjantai-iltana kivimuuriin ja joutui keskeyttämään. Hän pystyi jatkamaan kisaa lauantaina, mutta ei yltänyt pistesijoille.

Lappi ja Latvala saivat bonuspisteitä kisan päättäneeltä Power Stagelta. Lappi oli pätkän toinen ja Latvala kolmas, joten Lappi sai kisasta neljä ja Latvala kolme ylimääräistä pistettä.

Kilpailun voittoon ajoi Ford-kuljettaja Ott Tänak, jolle ykkössija oli vasta uran toinen ja ensimmäinen MM-asvalttirallissa. Tänak löi toiseksi sijoittuneen Andreas Mikkelsenin 16,4 sekunnilla ja tallikaverinsa Sebastien Ogierin puolen minuutin erolla. Virolainen teki samalla historiallisen tempun, sillä yksikään Ford-kuljettaja ei ollut aiemmin yltänyt voittoon Saksan MM-osakilpailussa.

Ogier nousi yksin MM-pistejohtoon Hyundain Thierry Neuvillen jouduttua keskeyttämään lauantaiaamuna. Tänak vankisti paikkaansa MM-sarjan kolmostilalla, ja Latvala jatkaa pistetaulukossa neljäntenä. Katso MM-pistetilanteet täältä!

Rallin MM-sarja jatkuu lokakuun alussa Espanjassa.

Saksan MM-rallin lopputulokset, EK21/21:
 1. Ott Tänak          Ford    2.57.31,7
 2. Andreas Mikkelsen  Citroen     +16,4
 3. Sebastien Ogier    Ford        +30,4
 4. Juho Hänninen      Toyota    +1.49,2
 5. Craig Breen        Citroen   +2.01,5
 6. Elfyn Evans        Ford      +2.03,4
 7. Jari-Matti Latvala Toyota    +3.58,2
 8. Hayden Paddon      Hyundai   +4.32,4
 9. Armin Kremer       Ford     +10.19,4
10. Eric Camilli       Ford     +10.44,3
...
16. Teemu Suninen      Ford     +15.01,5
xx. Esapekka Lappi     Toyota   +18.05,2

Lue myös nämä

  • Uusimmat