Juha Salo yrittää vielä horjuttaa Asunmaata: ”Periksi ei anneta”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Marko Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja palaa tulevana lauantaina yhdeksän vuoden tauon jälkeen Varsinais-Suomeen Uudenkaupungin ympäristökuntien haastaville teille. Edellisen kerran Uudessakaupungissa on taisteltu SM-sarjan pisteistä syksyllä 2008.

Uusien pistesääntöjen perusteella jokainen kilpailija saa laskea kauden kuudesta ensimmäisestä SM-rallista viiden parhaan tuloksen loppupisteisiin. SM1-luokan osalta sääntömuutos ei aiheuta ylimääräisiä laskutoimituksia, sillä luokan kärkinelikosta jokaisella on tilillään jo yksi pisteetön osakilpailu, joten lauantaina saavutetut pisteet lasketaan kärkikuljettajien osalta täysimääräisinä loppupisteisiin.

SM1-luokassa toisena olevat Juha Salo ja kartanlukija Jarno Ottman tiedostavat, että mestaruuden uusimiseen tarvitaan täydet SM-pisteet. Parivaljakko on 26 pisteen päässä sarjaa johtavasta Teemu Asunmaasta ennen kauden kahta viimeistä rallia.

– Taistelemaan lähdetään. Enää ei ole jaossa varmoja pisteitä. Yritetään ajaa se mikä päästään. Periksi ei anneta, Salo lupaa.

– Testeissä teimme Peugeot 208 T16 R5:een pieniä muutoksia. Auto tuntui hyvältä niin kuin se tuntui sarjan edellisessäkin osakilpailussa Kouvolassa. Tulevana lauantaina pitää kuljettajan löytää ne puuttuvat sekunnin kymmenykset ja kääntää ne eduksemme.

Salo sanoo, että hän on aina viihtynyt Uudenkaupungin kovapintaisilla sorateillä.

– Alueen tiet ovat haastavia ja niin sanotusti ajettavia. Koko ajan tapahtuu ja reitillä on myös korkeuseroja. Tiet ovat myös kovapintaisia. Jos lauantaina ei sada, niin se sopii paremmin meille.

– Voittoa tavoitellaan, joten hyökkäämään lähdetään heti alusta asti, Salo lataa.

SM Oili Jalonen -ralli ajetaan lauantaina.

Lähde: Juha Salon tiedote

Lue myös nämä

  • Uusimmat