Juha Salo lämmitteli Kaloppi-rallissa voittoon – ”Olihan se outoa ajaa ilman nuotteja”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo valmistautui viikon kuluttua ajettavaan SM-sarjan kesän avausosakilpailuun voitokkaasti Karkkilassa lauantaina.

Ilman ennakkotutustumista reitillä Skoda Fabia R5:lla ajanut Salo oli kartanlukijansa Jorma Nyholmin kanssa rallissa ylivoimainen. Karkkilalainen kellotti kilpailun jokaiselle kuudelle erikoiskokeelle pohja-ajan, voittaen nuottiluokan nopeimman Arto Juolahden 53,1 sekunnilla.

– Olihan se outoa ajaa ilman nuotteja, mutta hyvä kokeilu. Käyn maanantaina vielä ajamassa yhden testin niin eiköhän me Kouvolaan olla iskussa sen jälkeen, Salo totesi maalissa.

Päivän erikoisuus nähtiin erikoiskokeilla kaksi ja kolme. Kysymyksessä oli kaksi erilaista tietä, joiden pituus oli sama 5,1 km. Salo kellotti molemmille erikoiskokeille täsmälleen saman pohja-ajan 2.19,4.

– Ei onnistuisi, jos oikeasti yrittäisi samaa aikaa, Salo hymyili.

–  Aika nopeita teitä täällä tänään oli. Harmi, että SM-tason kaverit kilpailevat elokuussa ulkomailla eikä kotimaan kisoissa. Pitkän  ajotauon jälkeen oli kiva ajaa rallia taas. Uskon, että tämä kokemus auttaa ensi viikonloppuna SM-osakilpailuun valmistautumisessa.

SM-sarja jatkuu siis kuuden kuukauden tauon jälkeen tulevana viikonloppuna Kouvolassa. Sarjasta on ajamatta kaksi osakilpailua.

– Kouvolan alueella meitä odottaa haastavat ja vauhdikkaat tiet. Kaikkeni yritän hyvän tuloksen eteen. En ajattele enää sarjaa kokonaisuutena. Kokeillaan ajaa niin kovaa kuin päästään ja tehdä ehjä suoritus, ja katsoa sen jälkeen, että  mihin se riittää. Uskon, että olemme viikon kuluttua hyvässä lyönnissä, Salo lupaa.

Kaloppi-rallin lopputulokset:
1. Juha Salo    Skoda   16.02,6
2. Arto Juolahti  Mitsubishi  +53,1
3. Kim Niemi    Mitsubishi +1.00,9
4. Lauri Joona   Ford    +1.13,9
5. Kalle Markkanen Peugeot  +1.16,5

Teksti: Juha Salon tiedotus

Lue myös nämä

 • Uusimmat