Juhana Raitasen vauhti hiipui San Marinon rallissa – voitosta käytiin huima kamppailu

salminen ja raitanen
Marko Salminen ja Juhana Raitanen San Marinon rallin maalissa. Kuva: Raitasen Facebook-sivut

Kartanlukijana paremmin tunnettu Juhana Raitanen osallistui lauantaina San Marinon ralliin. Vielä avauslenkin jälkeen Raitanen oli hyvissä asemissa viidentenä, mutta iltapäivän erikoiskokeilla suomalaiskuski tippui kymmenennelle sijalle.

Neljän ensimmäisen pätkän jälkeen Raitanen ja kartanlukija Marko Salminen olivat vain 15,1 sekuntia kärkeä perässä, mutta huollossa säädöt menivät vikaan. Lopulta yhdeksän pikataipaleen jälkeen eroa kärkeen kertyi minuutti ja 49 sekuntia. Tämä oikeutti vasta kymmenenteen sijaan.

– Olen tyytyväinen ensimmäiseen lenkkiin, mutta säätömuutokset, jotka teimme huollossa, tekivät hommasta vaikeaa. Meille tuli iltapäivällä pari spinnausta ja yksi hidas rengasrikko. Saimme kuitenkin hyvää oppia. Iso kiitos siitä kaikille tukijoille. Ensi kertaan, Raitanen tiedotti Facebook-sivuillaan.

Raitaselle kisa oli vasta kuljettajauran toinen R5-luokituksen auton ratissa.

Kilpailun voitosta käytiin huima sekuntitaistelu. Lopulta bolivialaislupaus Marco Bulacia Wilkinson sekä italialainen Simone Campedelli päätyivät kymmenyksen tarkkuudella samaan loppuaikaan. Voittajaksi leivottiin Skoda-kuski Bulacia Wilkinson, sillä ratkaisu katsottiin ensimmäisen erikoiskokeen loppuajan perusteella, jolla bolivialainen oli 3,3 sekuntia VW-kuljettaja Campedellia nopeampi.

Bulacia Wilkinson oli nopein vain kisan päättäneellä Terra di San Marinon pätkällä, mutta loppukiri palkittiin upeasti. Kolmanneksi sijoittunut Citroenin Paolo Andreucci jäi hänkin kärkikaksikosta vain 1,3 sekuntia.

Hyundain Umberto Scandola kirjautti kuusi pohja-aikaa, mutta neljännellä EK:lla hän hävisi kärjelle yli puoli minuuttia. Scandola oli lopulta neljäs 8,5 sekuntia kärjelle hävinneenä. Campedelli ja Andreucci saivat hekin yhden pohja-ajan nimiinsä.

San Marino -rallissa ajettiin yhteensä noin 66 EK-kilometriä. Kisa kuului Italian soramestaruussarjaan.