Juha Salo karisti apinan selästään SM-rallissa, mutta tulos ei tyydyttänyt – ”Pitää analysoida”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo sai pistetilinsä auki viimein kauden kolmannessa SM-osakilpailussa.

Arctic Lapland -ralli ja Mikkelin SM-ralli jäivät Salolta kesken, mutta Joensuun SM-rallissa Salo pääsi maaliin saakka. Salo ja kartanlukija Mikko Markkula sijoittuivat Itärallin yleiskilpailussa neljänneksi ja SM1-luokassa kolmanneksi.

Lue myös: Emil Lindholmille toinen voitto putkeen rallin SM-sarjassa – Asunmaalla erikoinen tilanne päätöspätkällä

Salon vauhti ei riittänyt kilpailun kärkikaksikon Emil Lindholmin ja Teemu Asunmaan haastamiseen. Salo jäi 42,9 sekuntia voiton ottaneesta Lindholmista.

– Rallin alku lähti meiltä hyvin liikkeelle, mutta en tiedä sitten, mitä kahdella seuraavalla pitkällä pätkällä oikein tapahtui. Emme olleet ollenkaan sellaisessa vauhdissa kuin olisi pitänyt olla. Pitää analysoida rallin jälkeen, teinkö auton asetuksissa virheen vai vaikuttiko kaksi perättäistä keskeytystä siten, että varoin vain alitajuntaisesti liikaa. Kieltämättä takaraivossa kävi ajatus, että tässä tilanteessa ei enää ainakaan hölmöillä kannata, Salo kertoi tiedotteessa.

– Kolmas sija SM1-luokassa on toki tyhjää parempi, mutta ei sitä, mitä haettiin. Aamun kahden ensimmäisen EK:n jälkeen oletin, että olisimme taistelussa hyvinkin mukana, mutta ei. Kun ennen kahta viimeistä pätkää erot eteen ja taakse olivat jo suuret, niin tulimme lopun vain varmasti läpi.

Salo myöntää, että se kuuluisa ”apina” painoi selässä.

– Vaikka tässä on pitkään ajanut, niin kyllä ne nollasarakkeet vaikuttavat. Etenkin pienellä tiellä sitä ajaa helposti turhan varovasti ja varoo osumasta penkkoihin. Meillä on auto muoviosiltakin täysin ehjä.

– Muuten olen tosi tyytyväinen päivään. Kaikki toimi hienosti. Kiitokset tukijoilleni siitä, että saatiin tämä talvi kunnialla loppuun. Tästä tilanteesta on hyvä kesällä jatkaa, Salo muistutti.

Lue myös: Ari Vatanen nautiskeli SM-rallissa – ”Tämä on elämän suolaa”

Rallin SM-sarja jää Joensuusta kolmen ja puolen kuukauden mittaiselle kevättauolle. Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan 12.-13. kesäkuuta Kouvolassa.

Lue myös: Komean rallivoiton ottanutta Emil Lindholmia huimasi – ”Laitoin aika paljon peliin”

Lue myös nämä

  • Uusimmat