Juha Salo iloitsi voitosta – ”Mestaruustaistelun kannalta tärkeää”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Pekka Koski
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodan Juha Salo ja Topi Luhtinen ajoivat rallin SM-sarjan kauden toiseksi viimeisen SM-osakilpailun voittoon  Laitilassa. Tulos tiesi Salon ja Luhtisen nousua SM1-luokan kärkipaikalle ennen neljän viikon kuluttua Salon ja Turun seuduilla ajettavaa päätöskisaa.

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari oli voittoonsa luonnollisesti  tyytyväinen.

– Ihan hyvä ja mestaruustaistelun kannalta tärkeä voitto meille.  Lopussa jo varmistelin. Viimeinen pätkä oli liukas ja en ottanut siellä enää yhtään riskiä. (Jari) Ketomaa pääsi lähelle, mutta tiesin, että vauhtimme riittää. Ajoin pätkän varovasti ja se kannatti. Voiton myötä taistelemme neljän viikon kuluttua tiukasti mestaruudesta numero 11, Salo muistutti.

– Päivä meni meiltä hyvin. Muutaman pätkän ajoin turhan varovaisesti  ja pari omaa ajovirhettäkin reissulle mahtui. Virheet kostautuivat heti ja jäin muutaman sekunnin.  Aika kontrolloidusti ja samalla kovaa pystyin tänään ajamaan.

Laitilassa ajettu voitto oli Salolle SM1-luokasta kuluvan kauden toinen.

– Viimeistä rallia minun tai Teemun (Asumaa) ei tarvitse enää edes pakolla voittaa. Ajamme toinen toista vastaan ja se kumpi maalissa on toisen edellä, on mestari. Hieno tilanne ja varmasti tulee mielenkiintoinen ottelu, Salo ennakoi.

Ralli SM-kauden finaaliosakilpailu ajetaan Salon ja Turun maisemissa  27. – 28. syyskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat