Toomas Heikkiseltä jäätävä paluu rallicrossin MM-sarjaan

Toomas Heikkinen. Kuva: FIAWorldRallycross.com

Toomas ”Topi”  Heikkinen näytti lauantaina Ranskan Loheacin radalla, että mies kuuluisi ehdottomasti lajin kirkkaimmalle huipulle. 

Heikkinen ajaa tänä viikonloppuna sarjan suomalaistiimissä GRX Tanecossa Hyundai i20 Supercarilla. Heikkinen voitti lauantain ensimmäiset alkuerät ja oli toisissa erissä kuudes. Tällä hetkellä Heikkisen sijoitus kaaviossa on toinen. Edellä on vain toiset alkuerät voittanut ja ensimmäisissä erissä viidenneksi yltänyt liettualainen Renault-kuski Rokas Baciuska.

Tehdastallit eivät ole tänä vuonna mukana MM-sarjassa. Tämä on tärkein syy. miksei Heikkistä nähdä vakituisesti MM-karkeloissa.

– Mielenkiintoa MM-sarjaa kohtaan olisi, mutta se vaan ei ole tällä hetkellä realistista. Siellä kun ei ole autotehtaita mukana, niin ei ole oikein edes paikkoja, missä voisi ajaa ilmaiseksi. Suomesta vaadittavan budjetin kerääminen on pelkkää haihattelua. Sen takia ollaan MM-sarjasta pysytty kaukana, Heikkinen sanoo Urheiluuutiset.comille.

GRX Tanecon toinen suomalaiskuski Niclas Grönholm oli lauantain alkuerien kuudenneksi paras. Grönholm ajoi sijat viisi ja kuusi.

Ranskan MM-rallicrossit jatkuvat sunnuntaina kolmansilla alkuerilla sekä finaalilähdöillä.

Rallicrossin MM-sarja, Ranskan osakilpailu. tilanne lauantain alkuerien jälkeen:
 1. Rokas Baciuska Renault  89 pistettä
 2. Toomas Heikkinen Hyundai 88
 3. Timo Scheider Seat    87
 4. Timmy Hansen Peugeot   81
 5. Andreas Bakkerud Audi  77
 6. Niclas Grönholm Hyundai 77
 7. Timur Timerzjanov    74
 8. Janis Baumanis      70
 9. Liam Doran Audi     67
 10. Anton Marklund      66
 11. Kevin Hansen Peugeot   66
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö