Juha Salo helpottui: Vihdoin tämä kuiva kausi on ohi!

Juha Salo
Juha Salo otti kauden avausvoittonsa Uudessakaupungissa. Kuva: Taneli Niinimäki.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

SM1-luokan hallitseva Suomen mestari ja Hannu´s Senior Rally Teamin Juha Salo ja Jarno Ottman ajoivat kauden avausvoiton SM Oili Jalonen -rallissa Uudessakaupungissa. Lajin kymmenkertaisen mestarin voitto ei olisi mestaruustaistelun kannalta voinut parempaan saumaan osua, sillä ykkössijansa turvin Salo kavensi piste-eron sarjaa johtavaan Teemu Asunmaahan 16 pisteeseen.

SM-rallikauden finaalissa syyskuun lopulla Tampereella on jaossa korotetut SM-pisteet. Pelin henki on se, että mikäli Salo tuo Peugeot 208 T16 R5 -autonsa toistamiseen ykkösenä ruutulipulle, mestaruuden voittaakseen Asunmaan pitää sijoittua rallissa neljänneksi.

– Vihdoin tämä kuiva kausi on ohi, Salo iloitsi maalissa.

– Voitto tuli tärkeään paikkaan. Meillä on vielä mahdollisuudet taistella mestaruudesta. Tiedän kokemuksesta, että kärkipään sijan varmistelu Tampereen tyylisessä rallissa ei ole helppo tehtävä. Taistelumme jatkuu, Salo ilmoitti kilpailun jälkeen.

Ennen rallin kahta viimeistä erikoiskoetta Salo ajoi rallissa toisena 14 sekunnin päässä Asunmaasta. Sannaisen EK
Uudessakaupungissa on ratkaissut jo useita ralleja ja niin se teki tälläkin kertaa. Asunmaa kärsi EK:lla rengasrikon ja putosi rallissa neljänneksi.

– Rallin neljällä ensimmäisellä EK:lla emme oikein päässeet mihinkään. Sade ei vain sovi meille. Teimme päivähuollossa automme asetuksiin muutoksia ja ne auttoivat. Vauhtia löytyi ja pääsimme pitkästä aikaa myös pohja-ajan makuun.

– Tampereelle emme lähde laskemaan pisteitä vaan ajamaan omaa kisaamme. Se kävi täällä selväksi, että finaalikisaan pitää lähteä heti alusta terävämmin mukaan, Salo jatkoi.

Ralli SM-sarjan päätösosakilpailu RealPark – Lake City Rally Tampereella on kaksipäiväinen tapahtuma. Ralli käynnistyy perjantaina 29. päivä syyskuuta kolmella erikoiskokeella ja se päättyy 30. syyskuuta lauantaina, jolloin ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta.

Lue myös nämä