Emil Lindholm dominoi luokkaansa: Fiilis oli hyvä koko ajan

Emil Lindholm
Emil Lindholm dominoi luokkaansa Uudessakaupungissa. Kuva: Taneli Niinimäki.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Peugeotin Emil Lindholm ja Tomi Tuominen hallitsivat SM3-luokan tapahtumia Uudessakaupungissa. Kauden toiseksi viimeisessä SM-osakilpailussa saavutettu ryhmävoitto vankisti kaksikon asemaa SM-sarjan yhteispisteiden kärkipaikalla. Ennen kauden viimeistä Tampereella ajettavaa SM-osakilpailua kaksikon johtoasema kasvoi Uudessakaupungissa 19 pisteeseen.

SM Oili Jalonen -rallin kahdeksasta erikoiskokeesta Lindholm kellotti luokkansa pohja-ajan viidelle ensimmäiselle erikoiskokeelle, jonka jälkeen nuori rallikuljettaja rauhoitti menoaan.

– Fiilis ajaa oli tänään hyvä koko ajan. Viisi ensimmäistä pätkää ajoin reippaasti, jonka jälkeen rauhoitin menoani. Kun johtomme oli lähes puoli minuuttia niin ei siinä tilanteessa ollut mitään järkeä enää ajaa täyttä. Tyytyväinen olen suoritukseemme, Lindholm totesi maalissa.

Rataa ja rallia vuoron perää ajava Lindholm kotiutui Varsinais-Suomen haastaville sorateille nopeasti.

– Meillä oli hyvä testikisa Mäntässä alla ja se auttoi. Odotin täällä liukkaampia teitä, mutta todennäköisesti sateen ansiosta tiet olivat todella haastavia, hyviä ja kivoja ajaa. Liukkaus ei ollut meille mikään ongelma – päinvastoin, aika-ajoin pitoa oli todella hyvin.

Uudenkaupungin voiton myötä Lindholm varmisti autokunnalle vähintään jo hopeiset SM-mitalit.

– Mestaruus on tietysti se juttu ja siitä Tampereella lähdetään ajamaan. Meille riittää jokin sija, todennäköisesti neljäs sija, mestaruuteen, mutta tähtäämme kolmen kärkeen. Sama strategia kuin täällä eli ajaa ainakin alussa normaalia kyytiä, toimi hyvin.

Lue myös nämä