Juha Rytkönen virittelee jättipommia MM-rallicrossissa – ”En odottanut, että heti pystyisin tuollaiseen”

Juha Rytkönen
Juha Rytkönen. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin hallitseva Suomen mestari Juha Rytkönen oli loistavassa vauhdissa Kouvolan MM-osakilpailun alkuerissä lauantaina.

GRX-tallilta Hyundai i20 Supercarin vuokrannut Rytkönen sijoittui alkuerien loppupisteissä neljänneksi, joten hän pääsee starttaamaan eturivistä semifinaalilähtöönsä. Rytkösen taakse jäi muun muassa GRX:n ykköskuljettaja Niclas Grönholm.

Rytkönen kilpailee vasta ensimmäistä kertaa rallicrossin MM-sarjassa.

– Ennen ensimmäistä lähtöä jännitti voimakkaasti, mutta ei perinteisesti. Nyt ei tarvinnut huolehtia itse kalustosta. Kaikki on varmasti kunnossa, ja olen voinut keskittyä vain omaan tekemiseen. Se on ollut mahtavaa, Rytkönen kertoi Rallit.fille.

Rytkönen ajoi vain yhden kokonaisen testipäivän ennen Kouvolan osakilpailuita, mutta Hyundai tuntui heti sopivan suonenjokelaisen käteen.

– Ajatus on ollut, että minulle ei tule vain tätä MM-kisaviikonloppua ja se olisi siinä. Tavoitteena on saada lisää kisoja, mutta taloudellinen puoli rajoittaa aina hirveästi. Toivotaan, että saadaan jotain kasaan, Rytkönen sanoi.

Rytkösellä on mahdollisuus virittää kova pommi Kouvolan ensimmäisessä osakilpailussa lauantai-iltapäivänä. Finaaliin pääsy olisi loistava tulos MM-ensikertalaiselle.

– En odottanut, että ihan heti pystyisin tuollaiseen vauhtiin. Mutta vielä on paljon parannettavaa, sillä jonkin verran tulee virheitä. Toivotaan, että saadaan vielä viikonlopun aikana hommat kuntoon.

Niclas Grönholm ei ollut yllättynyt Rytkösen vauhdista Kouvolan ensimmäisessä starteissa.

– Tiimin pojat sanoivat, että Juha oli ajanut tosi nätisti testissä, eikä hän ollut tehnyt mitään selkeitä virheitä. Tiesin odottaa, että hän tulee lujaa, jos vain pakka pysyy kasassa, Grönholm kertoi.

Kouvolan lauantain osakilpailun semifinaalit alkavat kello 16 ja finaali ajetaan semifinaalien jälkeen. Kouvolassa ajetaan toinen osakilpailu sunnuntaina.

Lue myös: Juha Rytköseltä huikeaa ajoa Kouvolan MM-rallicrossissa – kolme suomalaista välieriin

Lue myös nämä

  • Uusimmat