Vasta toinen kisa R5-autolla – Juhana Raitanen loistavassa vauhdissa San Marino -rallissa

Juhana Raitanen
Juhana Raitanen. Kuva: Raitasen Facebook-sivut/Race Emotion
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta toista kertaa omalla ajourallaan R5-luokituksen auton ratissa oleva Juhana Raitanen on aloittanut San Marino -rallin hienosti. Neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen Raitanen ja kartanlukija Marko Salminen löytyvät tuloksista viidenneltä sijalta. 

– Ensimmäinen lenkki ajettu. Kehitymme askel askeleelta, Raitanen kommentoi Facebook-sivuillaan.

Suomalaiskaksikko avasi rallin neljänneksi nopeimmalla ajalla, mutta toisella ja kolmannella pikataipaleella tuloksena oli seitsemänneksi paras kellotus. Viimeinen pätkät ennen huoltotaukoa sujui kuitenkin erinomaisesti, sillä Raitanen oli vajaan viiden kilometrin mittaisella Terra di San Marinon erikoiskokeella toiseksi nopein.

Kilpailua johtaa italialainen Citroen-kuski Paolo Andreucci. Volkswagenilla kurvaileva Simone Campedelli on toisena vain 1,4 sekuntia johtajaa perässä. Kolmantena on bolivialainen Marco Bulacia Wilkinson ja neljäntenä Daniele Ceccoli. Raitanen on jäänyt kärjestä 15,1 sekuntia.

San Marinon ralli kuuluu Italian soramestaruussarjaan. Huoltotauon jälkeen ajetaan vielä viisi erikoiskoetta.

Raitanen ajoi ensimmäisen kisansa Skoda Fabia R5:lla viime syyskuussa, kun hän sijoittui viidenneksi Turun ja Salon seudulla ajetussa SM-rallissa. Raitanen ajoi tuolloin avauspätkälle pohjat, mutta myöhemmin sattuneet kaksi rengasrikkoa tiputtivat miehen voittotaistelusta.

Aiemmin Raitanen on kunnostautunut Eerik Pietarisen kartanlukijana, mutta tällä kaudella Pietariselle nuottia ovat lukeneet talvikaudella Miikka Anttila sekä kesän kisoissa Antti Linnaketo.

San Marino Rally, tilanne 4/9 ek jälkeen:
1. Paolo Andreucci     Citroen 20.45,2
2. Simone Campedelli    VW     +1,4
3. Marco Bulacia Wilkinson Skoda   +6,8
4. Daniele Ceccoli     Hyundai  +9,3
5. Juhana Raitanen     Skoda   +15,1
6. Giacomo Costenaro    Skoda   +19,9
7. Umberto Scandola    Hyundai  +28,0
8. Aljosa Novak      Skoda   +36,1

Lue myös nämä