Jonne Halttunen aisti muutoksen Kalle Rovanperässä – ”Piti hetki miettiä, mitä kaikkea tämä tarkoittaa”

Kartanlukija Jonne Halttunen ei yllättynyt täysin, kun hän kuuli Kalle Rovanperän päätöksestä.
Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä
Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ilmoitti päättyneen kauden jälkeen, että vuonna 2024 hän ei ajakaan kaikissa MM-ralleissa. Tämä tarkoittaa sitä, että Rovanperällä ja myös Halttusella on vähemmän urakoitavaa rallin parissa alkavalla kaudella.

Kaksi mestaruutta putkeen voittanut Rovanperä oli jo pidemmän aikaa pohtinut kevennetyn vuoden pitämistä rallihommista.

– Kun Kalle siitä ensimmäisen kerran sanoi minulle, niin silloin piti hetki miettiä, että mitä kaikkea tämä tarkoittaa, Halttunen sanoo Rallit.fille.

– Olin aistinut jotain tuonkaltaista Kallesta jo jonkin aikaa, ja tietenkin tämä päätös oli tehty jo vähän aikaa sitten. Otin sen tosi hyvin vastaan. Mitä enemmän tätä on makustellut, sitä mukavammalta tämä on alkanut tuntua, Halttunen myöntää.

Rallin MM-sarjassa ajetaan nykyään 13 osakilpailua vuodessa. Äkkiseltään voisi ajatella, että urakka ei ole kummoinenkaan. Keskimäärin yksi kilpailureissu kuukaudessa ja sitten takaisin kotiin.

Mutta hommaan sisältyy kaikkea muutakin. Halttunen on sanonut aloittavansa valmistautumisen seuraavaan osakilpailuun käytännössä heti, kun hän on saapunut kotiin edellisestä osakilpailusta. Testitkin pitäisi käydä ajamassa kisojen välissä, joten vapaapäiviä kotosalla ei ole ainakaan liikaa.

– Vaikka emme ole koko ajan kisoissa, olemme koko ajan kisamoodissa ja mietimme jo seuraavaa kisaa. Tämä ratkaisu tuo meille tietynlaisen vapauden ensi kauden suhteen. Ajamme toki kilpaa, mutta voimme myös ottaa rauhallisemmin. Se tuo varmasti lisää vuosia uran toiseen päähän, Halttunen arvioi.

Rovanperä on painottanut, ettei ratkaisu ole pysyvä. Tarkoituksena on, että suomalainen menestyskaksikko taistelee tosissaan mestaruudesta jälleen kaudella 2025.

Ja myös ensi vuonna menestystä on tarjolla ainakin yksittäisissä kisoissa. Tämän hetken suunnitelmana on, että Rovanperä ja Halttunen ajavat noin puolet kauden kisoista.

– Pääsemme varmasti ajamaan kaikissa kisoissa voitosta hyvältä lähtöpaikalta, Halttunen huomauttaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat