Joko saatiin lopullinen niitti huhuille? Sami Pajarista iso vahvistamaton tieto liikkeellä

Rallin MM-kauden avauskisan ikonisen Monte Carlon osallistujalistasta riittää jo puhetta.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: @world
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka kisan osallistujat julkistetaan vasta 8. tammikuuta, levisi jo tällä viikolla vahvistamattomia tietoja Monten kilpailijoista. Ralliin ilmoittautuminen päättyi 22. joulukuuta.

Trends-Sports kirjoitti viestintäpalvelu X:ssä tapaninpäivänä, että mukaan oli ilmoittautunut jo 92 autokuntaa, joista kahdeksan on Rally1-hybridejä ja peräti 36 Rally2-autoa.

Näiden lisäksi sosiaalisen median kanavan tietojen mukaan ilmoittautumispaperit oli täyttänyt kuusi RGT-luokan autokuntaa ja 42 muiden luokkien kilpailijaa (R3, R4 ja R5).

Keskiviikkona Powerslide Podcast puolestaan julkisti lisää vahvistamattomia tietoja omalla X-kanavallaan. Tietojen mukaan Toyotan Rally1-autolla Montessa ajavat odotetusti Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Takamoto Katsuta.

Hyundai puolestaan on valinnut kolmanteen autoonsa Andreas Mikkelsenin vakiokuskien Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin lisäksi. M-Sport Fordin tallissa ajavat Gregoire Munster ja Adrien Fourmaux.

Kuten osattiin ennakoida, ei pääluokan autojen ratissa nähdä yhtään suomalaista perinteikkäässä kauden avauksessa.

Yksi suomalainen kuljettaja listalta kuitenkin löytyy, sillä Powerslide Podcast oli julkistanut myös WRC2-luokan kisaajien nimiä, jotka sivuston tietojen mukaan ovat ilmoittautuneet mukaan. Sami Pajarin on huhuttu jo pitkään ajavan tulevalla kaudella uudella Toyotan GR Yaris Rally2 -autolla ja näin näyttäisi myös tapahtuvan.

Toyotan uudella autolla Monte Carlossa kilpailevat Powerslide Podcastin mukaan myös Bryan Bouffier, Stephane Lefebvre ja Jan Solans. Kolmikosta Bouffierin tiimi on jo virallisesti vahvistanut asian.

Japanilaisvalmistajan uusi kilpuri pääsee kovaan testiin heti ensimmäisessä MM-rallissaan. Skodalla kisaan ovat tulossa Oliver Solberg ja Erik Cais sekä Citroenilla Nikolai Grjazin, Yohan Rossel ja Marco Bulacia. Kyseiset kuskit ovat vahvistaneet myös itse ensi kauden suunnitelmansa.

Kauden 2024 avauskisa kaasutellaan 25.-28. tammikuuta. Rallin huoltoparkki palaa Gapin kaupunkiin Alppien juurelle. Kilpailun lähtö- ja loppuseremoniat järjestetään kuitenkin perinteiseen tapaan Monacossa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat