Jesse Kallio yksi voittajasuosikeista Höljesissä – ”Legendaarisin kilpailu koko kalenterissa”

Jesse Kallio
Jesse Kallio. Kuva: Jari Hotti
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Höljesin legendaarisella radalla Ruotsissa.

Ruotsalaista Olsbergs MSE -tallia edustava Jesse Kallio lähtee kilpailuun voitto mielessä. Valmistautuminen oli Kalliolla hieman epätavanomainen, kun mies ajoi viime viikonloppuna jokkiksen SM-kisoissa Hyvinkäällä.

Höljesissä ajettava RX2-sarjan osakilpailu on jo kauden viides. Kallion debyyttikausi tässä sarjassa on sujunut erinomaisesti, kun neljästä ajetusta osakilpailusta tuloksena on ollut neljä palkintosijoitusta ja pisteissä tuusulalainen on toisena.

– Kiva päästä taas ajamaan maailmalle. Luulen, että paljon on myös suomalaisia katsomossa paikan päällä, joten koitetaan taas tehdä kaikki asiat niin hyvin kuin mahdollista ja tietysti onneakin pitää aina olla mukana. Olisihan se hienoa voittaa Höljesin legendaarisella radalla. Kaikki tehdään sen eteen, Kallio vakuuttaa.

Siinä missä kauden aiemmissa osakilpailuissa on pisteistä taistellut 11-14 kuljettajaa, niin Höljesissä kuljettajia mukana on peräti 23. Kallion mukaan edessä oleva kilpailu onkin ehdottomasti kuluvan kauden kovin tähän mennessä ja Kalliolle kilpailun tärkeyttä korostaa myös se, että kyseessä on ruotsalaisen Olsbergs MSE -tallin kotikilpailu.

– Tallin kotikilpailu ja legendaarisin kilpailu koko kalenterissa. Kuskeja on mukana enemmän kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella, niin siinäkin mielessä tärkeä kilpailu. Jos jossain alkuerässä epäonnistuu, niin tippuu todella paljon alkueräpisteissä alaspäin, aiemmin keväällä Höljesissä parikymmentä kierrosta testiä ajanut Kallio muistuttaa.

Nyt mukaan tulevista uusista nimistä Kallio nostaa esiin maanmiehensä Jami Kalliomäen, sekä RallyX Nordic -sarjaa tänä vuonna ajavan, tallikaverinsa Linus Östlundin.

– Östlund, joka asuu Höljesissä, tulee olemaan yksi kovimmista haastajista ja Kalliomäki tulee varmasti menemään kovaa. On siellä toki muitakin kovia nimiä, mutta ei tietenkään liikaa pidä näitä asioita miettiä, keskittyy vaan omaan tekemiseen. Kaikkihan ne pitää kuitenkin voittaa, jos haluaa menestyä.

Höljesin rata ei Kalliolle ole siis tuttu entuudestaan kilpailujen kautta, mutta kevään testit antavat hyvän lähtökohdan lauantaina ja sunnuntaina ajettavaan kilpailuun.

– Startti tulee olemaan tosi tiukka, ensimmäinen mutka kanttarin yli ajettaessa on vaikea. Siinä on viime vuosina autoja kaatunutkin. Jokainen mutka sillä radalla on tosi haastava, Kallio kuvailee.

Lue myös nämä