Aleksi Röyhkiö M-Sportin kalustolla Neste Ralliin – tavoitteena luokkavoitto

Aleksi Röyhkiö
Maciej Woda ja Aleksi Röyhkiö, Kuva: Röyhkiö Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ylöjärveläinen rallilupaus Aleksi Röyhkiö ottaa jälleen uuden askeleen ralliurallaan, kun 18-vuotias kuljettaja lähtee elokuun alussa Suomen MM-ralliin kilpailemaan Junioreiden WRC-sarjan pisteistä.

Pelkät pistesijat eivät suinkaan ole tavoitteena, sillä Röyhkiö lähtee haastamaan sarjaa ajavat kuskit ja tavoittelemaan luokkavoittoa. Nuorukaisen taustajoukot ovat vuokranneet M-Sportilta kaluston ja täydellisen huoltopaketin, joka avaa mahdollisuuden kilpailla JWRC-sarjassa.

– Neste Ralli on meidän tiimille kauden pääkilpailu. Omalla kalustolla ajamisessa olisi ollut se huono puoli, että sillä ei ole mahdollista saada hyvää näkyvyyttä eikä tehdä kunnon näyttöjä. Sen vuoksi otin tallin johtajaan Maciej Wodaan yhteyttä ja pyysin tarjousta, Aleksi Röyhkiö kertoo.

– Hankimme meidän SM-sarjassa käyttämän kaluston, Ford Fiesta R2, alkuvuonna M-Sportilta, joten suhteet sinne olivat jo olemassa. Sain neuvoteltua järkevän paketin, jonka lisäksi saan testattavaksi ne Fiestan perussäädöt, joilla JWRC-luokassa ajetaan.

Yksi iso haaste on Neste Rallin pituus, sillä nuori Röyhkiö ei ole aiemmin kolmipäiväistä rallia ajanut.

– Varsinaisella kisa-autolla pääsen ajamaan vasta rallin virallisella testipätkällä, mutta ennakkotreenit ajan omalla autolla. Edessä on varmasti kovatasoinen kisa, joten haasteita riittää. Pitkä MM-ralli on minulle uusi tuttavuus, mutta täytyy tehdä kaikki mahdolliset ennakkovalmistelut huolella, Röyhkiö jatkaa.

Röyhkiö Motorsportin kartanlukija Ville Mannisenmäki on kerran kilpaillut Suomen MM-rallissa, Teemu Asunmaan kartturina, mutta Röyhkiö on kilpailun ensikertalainen.

– Videoita olen katsonut Neste Rallin nuotituksesta ja erikoiskokeilta. Niiden avulla pystyn tutustumaan reittiin, joka on valtaosin samassa muodossa kuin viime vuonna. Menen armeijaan ensi maanantaina, joten eiköhän siellä voi iltaisin hyvin tappaa aikaa niitä videoita katselemalla, Röyhkiö hymähti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat