Jere Pensas kattokerhon kautta pronssimitalille

Pensaan Renault Megane sai kaadossa uusia muotoja, mutta ralli jatkui maaliin saakka. Kuva: Eero Auvinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Laihian Urheiluautoilijoita edustavat Jere Pensas ja kartanlukija Jouni Saarijärvi olivat tiukan paikan edessä rallin SM-sarjan viimeisessä osakilpailussa Turun ja Salon ympäristössä ajetussa Teijo Talot-rallissa viime viikonloppuna.

V1600 -luokan voitto olisi taannut laihialaisille luokan mestaruuden. Muilla sijoilla oli tarjolla pronssimitali.

Tehtävään tuli lisähaastetta, kun Pensas kippasi rallipirssinsä Renault Megane Coupen katolleen rallin toisella erikoiskokeella. Renaultin takapää sai rytäkässä uusia Coupe-muotoja, mutta auto säilyi muuten ajokuntoisena ja ralli jatkui.

– Paikka oli sellainen tiukka vasen ja mutkan takana pelto. Jarrutuksesta auto luisui ojaan ja siitä kerran katon ympäri. Turvakaarien takaa katto painui kasaan ja takalasi hajosi. Ihme kyllä mitään isompaa vahinkoa ei tullut. Reilu pari minuuttia siinä hukkui ennen kuin pääsimme jatkamaan, kertasi Pensas.

Rallin avauspäivän kolmen erikoiskokeen jälkeen toisena kisapäivänä oli jäljellä viisi kiirustaivalta. Ajamalla Pensaalla ei ollut mahdollisuutta voittoon, mutta kaikki mahdollisuudet piti ottaa huomioon.

– Lähdettiin menemään omaa reipasta vauhtia, sillä koskaan ei voi tietää mitä rallissa tapahtuu itselle tai muille. Parilla pätkällä ehdimme pohja-aikaan, mutta varmaan sillä viimeisellä pätkällä voittoon ajanut Jani Lahtinen jo varmisteli. Olihan hänellä reilu kahden minuutin johtoasema, tarkensi kakkostilan kuitannut Pensas.

Rallisprintistä pari viikkoa sitten V1600 -luokan mestaruuden jatkoksi nyt luokan pronssimitalin rallin Suomi Cup -sarjasta saavuttanut laihialainen oli tyytyväinen sijaansa, vaikka kirkkaampaakin oli tarjolla.

– Kun lähdimme mukaan sarjaan vasta kauden toisesta osakilpailusta, emme edes haaveilleet, että loppukaudesta olisimme mukana mestaruustaistossa. Vuoden aikana olemme kuitenkin menneet kehityksessä eteenpäin isoin askelin. Ei kai sitä ihan huonolla ajolla voi mitalia tulla, Pensas järkeili.

Lue myös nämä