Jaro Kinnuselle voitto huiman sekuntitaistelun jälkeen – ”Kovin montaa sekuntia ei reitille jäänyt”

Jaro Kinnunen
Jaro Kinnunen. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Länsirannikon ralli käynnisti Liedon ympäristössä rallin SM-sarjan kesäkauden. Kaikkein tasaisin voittokamppailu käytiin SM2-luokassa, jossa Mitsubishi-kaksikko Jaro Kinnunen ja Ville Hautamäki eivät meinanneet millään saada toisiinsa eroa.

Avauspäivän asvalttipätkät antoivat jo esimakua tuimasta sekuntikamppailusta. Kinnunen oli nopein kaikilla kolmella ensimmäisellä pikiksellä, mutta tuttu kilpakumppani Hautamäki hiillosti vain 1,7 sekunnin päässä.

– Mielenkiintoista oli ajaa assupätkiä, mutta täysi latinki oli asetettu lauantain sorapätkille, Kinnunen kertasi.

Harvoin SM-tasolla on missään luokassa nähty niin tasaväkistä voittokamppailua kuin tällä kertaa tuotantoautojen SM2-luokassa nähtiin. Kinnusen ja Hautamäen keskinäinen ero pysytteli koko rallin ajan alle viidessä sekunnissa.

– Ilman suurta riskiä ei olisi voinut tältä tasolta vauhtia nostaa. Pieniä virheitä pätkillä tuli tehtyä, mutta kovin monta ylimääräistä sekuntia ei reitille tänään jäänyt, Kinnunen vannoi.

Kärkikaksikko kellotti kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle täsmälleen saman ajan. Sellaistakaan temppua ei ole SM-sarjassa nähty miesmuistiin.

Kinnunen ja kartturi Tuukka Shemeikka pääsivät tuulettamaan voittoa 4,1 sekunnin turvin.

– Tosi tuimaa vääntöä oli koko ajan. Kaveri tarjosi kyllä kovan haasteen. En muista ajaneeni koskaan näin tasaista kamppailua, Jaro Kinnunen kiitteli.

SM-sarjan seuraava osakilpailu, Pohjanmaa-ralli, koittaa Seinäjoen ympäristössä 18.-19. kesäkuuta.

SM2-luokan pisteet 3/6 osakilpailun jälkeen:
1. Jaro Kinnunen      64
2. Ville Hautamäki    63
3. Kristian Kiviniemi 49
4. Anssi Rytkönen     39
5. Juha Pasanen       28

Lue myös nämä

  • Uusimmat