Jaro Kinnunen pettyi suoritukseensa Sastamalassa – ”Kyllä me yritettiin, mutta ajo tökki”

Jaro Kinnunen. Kuva: Jarno Saari.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ralli SM-kauden toiseksi viimeinen osakilpailu Sastamalassa ei tuonut vielä ratkaisua SM3-luokan mitalisijojen suhteen. Koko kauden ajan luokan pistejohdossa ollut Jaro Kinnunen omasi saumat mestaruuteen jo Enset-rallissa, mutta se olisi vaatinut voittoa tai muiden kärkikuskien epäonnistumista.

Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka sijoittuivat lauantaina ajetussa rallissa luokan viidenneksi, joka ei Peugeot 208 R2 -kaksikkoa tyydyttänyt.

– Tulos oli pieni pettymys, kun tavoitteet ja vauhti eivät olleet sillä tasolla kuin oli ennakoitu. Alussa kyllä yritettiin, mutta ajo tökki, tuli liian leveitä ajolinjoja ja pienet virheet maksoivat, Jaro myönteli.

– Aina ne virheet verottavat meidän kivikovassa luokassa. Täysillä täytyy ajaa ja ottaa riskejäkin, että kärkivauhtiin pääsee. Kun alussa ei päästy hyvään vauhtiin, sen jälkeen ei nähty järkeväksi lähteä repimään väkisin.

Kinnunen totesi, että kovaa toki ajettiin, vaikka viimeinen puristus jätettiin pois.

– Nelospätkällä meidän eteen nostettiin edellä kaatanut kilpailija. Jouduttiin ajamaan sen auton perässä puolet pätkästä, ja aikaa meni lähes kymmenen sekuntia hukkaan.

– Se ei meidän kisan kulkua juuri muuttanut, mutta yhden sijan se lopputulosta verotti. Meillä oli tiukka vääntö lopussa nelospaikasta, mutta jouduimme taipumaan 0,4 sekunnin erolla viidenneksi, Jaro Kinnunen summasi.

SM-sarjan viimeinen osakilpailu koittaa Turun ja Salon suunnalla 28.-29. syyskuuta.

SM3-luokan pisteet 6/7 osakilpailun jälkeen:
1. Jaro Kinnunen    112
2. Samuli Vuorisalo 84
3. Niko Mäkinen     69
4. Henri Hokkala    65
5. Jussi Lindberg   57

Lue myös nämä

  • Uusimmat