Kalle Rovanperältä karu arvio tilanteestaan – ”Todennäköisyys on aika pieni”

Kalle Rovanperä starttaa altavastaajana torstai-iltana käynnistyvään Portugalin MM-ralliin.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperältä ei odotettu kovaa tulosta edellisessäkään osakilpailussa Kroatiassa, sillä hän oli vuotta aiemmin ajanut ulos heti Kroatian asvalttikisan avauspätkällä, minkä vuoksi hän antoi kokemuksessa tasoitusta kilpakumppaneilleen.

Mutta kuinkas sitten kävikään? Rovanperä vertyi huippuvauhtiin, otti huikean voiton ja vankisti entisestään johtoaan MM-pistetaulukon kärkipaikalla.

Portugalissa Rovanperä antaa vieläkin enemmän tasoitusta ensimmäisellä lähtöpaikallaan. Edessä on auraushommia, kun Rovanperä ajaa kärkiautona perjantain kahdeksalla erikoiskokeella.

– Harmittavasti näyttäisi siltä, että juuri perjantain pätkät ovat kaikkein kuivimmat ja liukkaimmat. Lauantain pätkillä oli satanut nyt viikolla ja siellä oli aika hyvä pito sekä mutaa muutamissa paikoissa. Ne tiet jäävät paljon paremmiksi, Rovanperä kertoi Rallit.fille nuotituksen jälkeen.

Onko Rovanperällä edellytyksiä venyä uuteen ihmetekoon viikonloppuna? Toyotan suomalaistähti antoi itse karun arvion tilanteestaan.

– Onhan se nähty, että huonoltakin lähtöpaikalta voi ajaa ihan hyvän sijoituksen. Mutta todennäköisyys siihen on aika pieni.

– Pitää yrittää silti pysyä taistelussa mukana, jotta voisi lauantaina ja sunnuntaina ajaa vielä kilpaa. En ole miettinyt, mikä olisi siedettävä ero kärkeen, mutta koetetaan pitää se mahdollisimman pienenä, Rovanperä suunnitteli.

Portugalin rallin suurimpia suosikkeja ovat Rovanperän tallitoverit Sebastien Ogier ja Elfyn Evans sekä Hyundai-kuljettaja Ott Tänak, joilla on huomattavasti paremmat lähtöasetelmat kisaan.

– Siellä on tosi monta nopeaa kuskia hyvillä lähtöpaikoilla taaempana. Podiumtaisteluun on varmasti vaikeaa päästä, mutta aina pitää yrittää maksimia. Sijoitus neljän parhaan joukossa olisi varmasti ihan hyvä, Rovanperä puntaroi.

– Tärkeintä on välttää hölmöilyt. Kun katsoo, miten mestarit ovat ajaneet, niin näistä kisoista pitää vain tuoda hyvät pisteet kotiin, MM-sarjaa 29 pisteen turvin johtava suomalaiskuski summasi.

Portugalin MM-rallin testierikoiskoe on ohjelmassa torstaiaamupäivänä. Kilpailun avaava yleisöpätkä ajetaan torstai-iltana.

Katso alta Portugalin MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä