Jari-Matti Latvala yllättyi irlantilaiskuskin WRC-sopimuksesta – ”Hyundai todella haluaa merkkimestaruutta”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli ilmoitti alkuviikosta, että korealaistiimin kolmatta autoa Jyväskylän MM-rallissa ajaa irlantilainen Craig Breen. 

Hyundain päätös oli luonnollisesti pettymys suomalaisille, sillä kolmatta autoa spekuloitiin Jari Huttusen käsiin, joka on ajanut i20 WRC:llä kahdessa SM-rallissa sekä i20 R5:lla kymmenessä MM-rallissa.

Korealaistiimi päätyi kuitenkin Breeniin, joka on parhaimmillaan ollut Citroenin puikoissa Suomessa kolmas vuonna 2016. Toyotan suomalaiskonkari Jari-Matti Latvala hämmästyi Breenin yhden kisan pestistä.

– Olin kyllä yllättynyt. Breen on aina ajanut hyvin Jyväskylässä, mutta kyllä se silti vähän yllätti, Latvala kommentoi Rallit.fille.

Hyundai on jahdannut valmistajien MM-titteliä jo monta vuotta, mutta joutunut monesti tyytymään hopeaan. Belgialaistähti Thierry Neuville ajaa ainoana kuskina kaikki MM-rallit Hyundain tiimissä. Muissa autoissa ovat vuorotelleet Suomessa ajava Andreas Mikkelsen sekä Dani Sordo ja Sebastien Loeb. Kun Sordo ja Loeb eivät Jyskälässä halunneet ajaa, piti tiimipomo Andrea Adamon hankkia Breen kolmanneksi kuskiksi.

– Hyundailla taitaa olla jo viides kuljettaja. Huomaa, että panokset ovat kovat ja he todella haluavat sitä merkkimestaruutta. Meidän pitäa myös  terästäytyä ja tehdä parhaamme. Hyundai on todella tosissaan leikissä mukana. alavireisen kauden ajanut Latvala totesi.

– Uskon kuitenkin, että kun me teemme asiat hyvin ja keskitymme omaan tekemiseen, niin sieltä se tulos tulee. Pystymme sitä kautta kääntämään mestaruustaiston meidän tiimille.

Hyundai johtaa valmistajien MM-sarjaa 44 pisteen erolla ennen Toyotaa, kun ajamatta on kuusi MM-rallia.

Suomen MM-ralli ajetaan elokuun alussa.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin päätöspätkän dramaattisista tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,268533″ ap mute ]

Lue myös nämä